Engedd magadba!

Jókor lenni jó helyen

2015/08/06

Van az úgy, hogy ‘ez a helyzet most nem alkalmas’. Nem megfelelő az időzítés, nem jókor voltunk jó helyen, nem egyszerre akarjuk ugyanazt, bár tulajdonképpen fogalmunk sincs róla, hogy mit akar a másik. Pedig egyetlen dolgot kéne csak tenned, magadba engedni a másikat, az ölébe hajtani a fejed, és élvezni, hogy megsimogatják a homlokod.

Ezek a férfi-női viszonyok mindig olyan bonyolultak. Bár azt gondolom, hogy mi magunk tesszük azzá. A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy nem látunk a másik fejébe, nem tudjuk, min járnak a gondolatai, mit szeretne valójában. Az ebből eredő kétségek pedig hajlamosak felemészteni az embert, ahelyett, hogy átadná magát valami olyannak, ami akár jó is lehet.

Persze a túl sok túlgondolás senkinek sem tesz jót. Érdemes megtalálni benne az aranyközéputat és hagyni, hogy az események maguktól alakuljanak. Megerőszakolni úgysem lehet egy életképtelen helyzetet, de a kölcsönös vonzalom már jó alap arra, hogy két ember még egy kiélezettnek mondható helyzetben is szépen egymásra találjon. Legyen az szakítás vagy válás, egy ilyen romokban lévő egyén eleve kiszolgáltatott helyzetben van, hiszen érzelmileg padlóra küldték, még akkor is, ha ő mondta ki az adott kapcsolat végét. Egy újonnan érkező hódítás önbizalmat és reményt adhat, nem mellesleg simogatja az egót, hogy még van keresnivaló a piacon.

gondoskodás2

Nézzük ezt a helyzetet annak a félnek a szempontjából, aki véletlenül pont egy ilyen emberrel keveredik össze. Ő tiszta, céltudatos, őszinte, egyszerűen csak örül az egymásra találás szépségének. Mivel lelkileg stabil(abb), a másik féltől igényel több odafigyelést, hogy ne tegye ki az illetőt olyan érzelmi csapdáknak, mint a kétség és kétely.

Vagyis, ha éppen te vagy abban a helyzetben, hogy rád találhat valami új, megbolondít egy kósza gondolat, a másik állandó jelenléte a fejedben, de mégis elhessegeted, mert azt hiszed, hogy ez most úgysem működhet, akkor kérlek ne tedd. Vinne ő téged is előre, csak te magad vagy az, aki ezt nem engedi. Győzd meg róla  a másikat – már amennyiben akarod -, hogy készen állsz rá, és lesznek ugyan meredek lejtők, hiszen nem egyszerűen csak lapozol egy könyvben, hanem kidobós társast játszol, amiben néha újra a rajthoz kell állni, de ha te tudod, hogy mit akarsz, akkor az mindkettőtöknek sokat segíthet.

Romantic couple walking on sand dunes holding hands

Egy szó, mint száz, egyet szeretnék csak mondani. Ha olyan helyzetben vagy, hogy döntened kell, aminek ugyan van súlya, de érzed, milyen irányba lenne jó elbillenteni a mérleg nyelvét, akkor ne akard megmondani a másik helyett, hogy neki mi lenne most jó. Ha ő téged választott, ismeri a helyzetedet, tudja, hogy nem könnyű, amin keresztülmész, viszont rengeteg energiát, törődést, élményt és szeretetet ad, akkor fogadd el, fogadd be, és engedd meg magadnak, hogy jól érezzétek magatokat. Senki nem mondja, hogy ez csak happy enddel végződhet, de sokkal nagyobb a valószínűsége, mintha meg sem próbálod.

Hozzászólások