Ennél színesebb hétvége nem lesz

A Debreceni Virágkarnevál viszi a pálmát

2015/08/14

Ki tudja, meddig tart még az igazi nyár – érdemes hát kihasználni a hétvégét és élvezni a jó programokat, mint a Debreceni Virágkarnevál.

XII. Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe
Badacsonytördemic – 2015. augusztus 14. – 2015. augusztus 16.
A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Aki zoológusi A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Aki zoológusi érdeklődésből megy el a fesztiválra, csalódni fog, itt inkább azt tudhatod meg, milyen ízű a szürkemarha-gulyás. Erdei Ferenc szerint” nem húslevesízű, nem is olyan, mint a paprikás, hanem a kettő között álló saját íze van.” És mivel egy fesztivál sem lehet teljes zene nélkül, a jó ebédhez majd itt is szól a nóta, és mivel csúszik legjobban a szürkemarhagulyás? Persze, hogy a szürkebaráttal.

Siófolk Fesztivál és Bor és Kenyér Ünnepe
Siófok – 2015. augusztus 14. – 2015. augusztus 23.
Folk- és világzene, kézművesség és nemzetiségi hagyományok a Siófolk Fesztiválon. A folklór tradicionális értékeit és a népszerű világzenei irányzatokat bemutató koncertek mellett néptánc, családi programok, népi játékok és foglalkozások, vásár és gasztronómiai élmények várják a vendégeket a Siófokon, a Balaton partján. A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

53776120614014745_siofolk_fesztival_2012

Csopak Napok
Csopak – 2015. augusztus 15.- 2015. augusztus 20.
Nagy múltra tekint vissza a Csopak Napok, hiszen 1977 óta rendezzük meg Csopakon a bor ünnepét, a borhetet, melyen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A nyitónapon sor kerül a Borlovagok avatására és idén is részt veszünk a Koccintás versenyen, a célunk, hogy idén a tavalyinál is több résztvevővel, akik egyszerre koccintanak majd, elnyerhessük az ország legkedveltebb borvidéki települése címet, majd bemutatkozik a Csopakra Hangolva verseny győztes zenekara is.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál
Ráckeve  – 2015. augusztus 12-20.
Minden település életének fontos része a hagyomány, a külvilág számára való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Ráckevén, a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva méltó környezetet biztosít a rangos fesztiváléletnek. A Város legjelentősebb fesztiválja a Summerfest, amely mára méltán a régió- Pest megye déli részének- legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

summerfest_rackeve_4

Szatmári Fesztivál: Gyarmati Vigasságok
Fehérgyarmat, Kossuth park – augusztus 14-16.
A Gyarmati Vigasságok elnevezésű program résztvevői Gyarmat utónévvel rendelkező magyar és a határon túli települések. A vendég települések múltjukkal és jelenükkel ismertetik meg az idelátogatókat: a sátraikban kiállítást tartanak, a táncosaik a hagyományos népi táncaikat mutatják be. A helyszínt, a város központjában található csodálatos parkot, úgy rendezzük be jurtákkal és azokban serénykedő kézművesekkel, hogy az idelátogató vendég úgy érezze magát, mintha egy honfoglalás-kori faluba érkezne. Állandó rendezvényeink: mesterségek bemutatója, terepíjász és harci lovas-íjász bemutató, ősi konyha – régi ízek, vásári bábjáték, kirakodóvásár, táncház, kézműves gyermek-játszóház.                                                                

Debreceni Virágkarnevál és Karneváli Hét
Debrecen, Kossuth tér – augusztus 15-22.
Közép-Európa legnagyobb virágfesztiválja. Immár több mint negyven éve, töretlen sikerrel, a város legnagyobb és az ország egyik leghíresebb rendezvénye, hagyományosan több százezer látogatóval. Szórakoztató, könnyedebb műfajok várják a közönséget, hazai és külföldi sztárok közreműködésével. A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül fontos szempont az is, hogy az adott műfajban értéket közvetítsen.

DEBRECEN_Viragkarneval_zaszloforgatok

Királyi Napok
Székesfehérvár – augusztus 14-23.
A tíznapos rendezvénysorozat az egykori koronázóváros nagy alakjainak állít méltó emléket. Az egyedi és látványos, zenés, táncos és történelmi hagyományőrző programok között különleges kulturális csemegék és nagyszabású fesztiválprodukciók várhatók.  A fesztiválhét központi eleme a Koronázási Ünnepi Játékok.

81. Hírös Hét Fesztivál
Kecskemét, több helyszínen- 2015. augusztus 13-20.
A nagy múltú fesztivál 2015-ben is felpezsdíti a város életét, és kínál szórakoztató programokat egy héten át minden korosztály számára. Így lesz ez 2015. augusztus 13 -20. között, koncertek, kiállítások, gasztronómiai, sport- és gyermekprogramok vonzzák Kecskemétre a látogatókat.

hh

Hozzászólások