Ennivalóan rémísztő! Vicces halloween finomságok

Kísérteties vendégvárás

2014/10/09

Ha eddig távol állt tőlünk a halloween, biztos, hogy megszeretjük, ha meglátjuk ezeket az ennivaló kis szörnyecskéket és múmiákat. Várjuk a vendégeket kísérteties falatokkal!

Még attól sem kell megijednünk, hogy esetleg rengeteg idő- és anyagi befektetés szükséges ezekhez a jópofa finomságokhoz, hiszen a legtöbbnek alapja a már régóta ismert hidegtálak vagy sütemények, csak egy kis kreativitással változtattak rajtuk.
A vendégek biztos, hogy szájtátva nézik majd ezeket a halloween falatkákat, és a vége még lehet az lesz, nem is szeretnék elfogyasztani őket.

Virslis múmia
hozzávalók:
– virsli vagy kolbász
– réteslap (kész állapotban is megvásárolható)
– mustár
– tojássárgája

A félbevágott virsliket becsomagoljuk a tésztába, megkenjük tojássárgájával és mehetnek is a sütőbe. Miután elkészültek, rájuk kerülhetnek mustárból a szemecskék.

halo_virsli

Pók a tojáson!
Hozzávalók:
– tojás
– olívabogyó
– majonéz
– tejföl

Miután megfőztük a tojásokat, a sárgájukból tejföl és majonéz hozzáadásával krémet készítünk, amelyet a félbe vágott tojásokba beletöltünk. Erre azért van szükség, hogy a pók jobban “tapadjon” a tojásba. Az olívabogyót félbe vágjuk, majd az egyik felét a pók testének használjuk, míg a másik feléből nyolc szeletet vágunk, a pók lábainak.

halloween_kaja

Szellemes banánok
– banán
– mandarin
– étcsoki
– zöldalma

Akár még a diétázók is ehetik ezeket az aranyos kis szellem és tök figurákat, hiszen a gyümölcs alapanyagon kívül csupán minimális étcsokoládé szükséges hozzájuk.
A félbe vágott banánokra étcsokoládé granulátumot szúrunk szemeknek és szájnak, a meghámozott mandarinok tetejébe pedig vékonyra szelt zöldalma cikket szúrunk, szárnak.

 

halo-banan
“Véres” halálfejek
– alma
– borban áztatott gyümölcsök (sangria) vagy gyerekeknek málnaszörp/meggylé

Miután meghámoztuk az almákat, fúrjuk rájuk lyukakat szemeknek, szájnak. Lehetnek nevető, ordító, kétségbeesett arcok is, határt csupán a fantáziánk szabhat. Ezután helyezzük bele őket az általunk választott vörös színű folyadékba.

e1932d5f1a33d07a1c076ac33c8d0233

Hozzászólások