Enyhe, tavaszias hétvége jön

Nem lesz fehér a karácsony

2014/12/20

Csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, enyhe, napos idő várható, csapadék már nem valószínű. A késő délutáni óráktól növekszik meg újból erősen a felhőzet, és szombat éjszaka ismét többfelé eshet.

Szombaton élénk, az északi területeken erős, néha viharos lesz a nyugati, északnyugati szél, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 7 és 12 fok között valószínű.

A legújabb előrejelzések alapján idén sem lesz fehér a karácsony, sőt, december 24-én napközben akár 15 Celsius-fok is lehet. A karácsony előtti hétvégén hideg légtömeg tör be Közép-Európa fölé, ugyanakkor a hideggel száraz levegő is érkezik, így jelentős mennyiségű csapadék nem várható. Ennek ellenére még ekkor is 5-10 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Ezután viszont ismét melegedés kezdődik.

Várhatóan karácsonyig végig enyhe marad az idő: az éjszakák az ország nagy részén fagymenetesek lesznek, nappal pedig 10 fok közelébe melegszik fel a levegő. Szerdán, december 24-én a legmagasabb nappali hőmérséklet 9-15 fok között valószínű. Ezután várhatóan mérsékelt lehűlésre lehet számítani.

Hozzászólások