Enyhén melegszik az idő, de beborul az ég

Még havas eső is előfordulhat

2015/02/26

Általában erősen felhős lesz az ég, esetenként beborul, de csütörtök délutántól a Nyugat-Dunántúlon egyre nagyobb területen felszakadozhat a felhőzet. Míg szerdán még sokfelé volt eső és zápor, csütörtökön kora délutánra a Dunántúlon már fokozatosan megszűnik a csapadék.

Keleten ugyanakkor csütörtökön is többfelé eshet. Éjszaka a Bakonyban átmenetileg havas eső is előfordulhat. Az északi szelet a Dunántúlon erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések kísérik. Északkeleten szerdán az északkeleti szél erősödhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 5 és 12 fok között várható, a Dunántúlon lesz a hűvösebb.

iStock_000058757972_Medium

Több ciklon is örvénylik kontinensünk felett. Izland, a Norvég-tenger és Olaszország felett is beborul, egy-egy légörvény hatására Európa nagyobb részén felhős, többfelé esős, ugyanakkor enyhe az idő. A Skandináv-félszigeten fagypont körül, Közép-Európában általában 7 és 13 fok között, a mediterrán térségben pedig 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Nagyobb területen napos idő csak a Kelet-európai-síkságon és az Ibériai-félszigeten van. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a tőlünk délre elhelyezkedő ciklon alakítja, de csütörtökön már kevesebb helyen eshet.

Hozzászólások