Eperleves 5 perc alatt

Hűsítő finomság gyorsan és egyszerűen

2015/05/11

Végre itt a piros bogyós gyümölcsök ideje, lassan érkezik a konyhánkba a málna, a szeder, a ribizli, és nem csak mirelit formában! Az időszak első befutója a szerelmesek pezsgős étke, az eper! Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle pillanatok alatt isteni finomságot, ami nem más, mint az eperleves!

Természetesen kis túlzással nevezhető levesnek az alábbi recept, hiszen főzés nélkül készül, de tejjel és egy kis vízzel hígítva el lehet érni a leves állagot. Hűsítő finomság ez a forró nyári napokra, egy kis levezetéshez, ha hétvégén megszaladt a lángos evés a Rómain, vagy abban az esetben is érdemes őt választanod, ha tulajdonképpen az eper bármilyen formáját imádod, legyen az turmix, shake, vagy egy isteni eperleves!

Strawberry dessert with vanilla Ice cream

A legjobb az egészben, hogy tényleg 5 perc alatt elkészül, és egy jól zárható edényben már viheted is magaddal uzsonnára a munkahelyedre. Ha jót akarsz magadnak, készítsd nagyobb mennyiséget, mert elképzelhető, hogy sokan lecsapnak rá a konyhában!

Hozzávalók:

500 gr eper

2 dl tej/tejszín

1 banán

Elkészítés:

A banánnal édesítheted, de ha sikerül finom, édes eperhez jutnod a piacon, akkor ezt a kis többlet kalóriát akár el is hagyhatod. Ugyanakkor sűrítőnek is jó a banán, ha nem akarsz túl híg levet készíteni magadnak, de édesítésre használhatsz xilitet, vagy akár egy kis mézet is! Mosd meg az epret jó alaposan, öntsd bele egy turmix gépbe. Add hozzá a tejet, vagy tejszínt, és ha úgy döntöttél, akkor a banánt is. Jól dolgozd össze, majd bő negyed órára, vagy akár egy éjszakára is, tedd be a hűtőbe! Ha szeretnéd, akár fel is turbózhatod, tegyél bele áfonyát, vagy szedret, sőt, málnával még édesebb lehet az élvezet!

Ha igazi nyalánkságra vágysz, akkor tehetsz mellé egy gombóc vanília fagylaltot is, de ha több időd van öt percnél, akkor akár túrógombócot is készíthetsz hozzá! Az igazán ínyencek pedig csináljanak belőle mascarponés krémet, de ez már tényleg egy igazi romantikus desszert!

Hozzászólások