Epres-csokoládés sütés nélküli torta

Egyszerű és finom sütemény

2018/06/07

Egy gyors süteményre vágysz, aminek az íze is fenséges? Ha nem akarsz sokat bíbelődni a konyhában próbáld ki ezt az isteni sütés nélküli tortát!

Kinek van kedve nyáron órákon át a forró konyhában tevékenykedni? Általában senkinek, de attól még nem kell lemondanod szeptemberig az ínycsiklandó tortákról, süteményekről. Mára hoztunk nektek egy olyan receptet, mely kicsit kekszes is meg epres is és nagyon csokis! Illetve nagyon gyors! Készítsd el ezt a sütés nélküli tortát és meglátod, hogy 15 perc alatt is lehet isteni süteményt csinálni! 

Hozzávalók:

  • 30 db oreo keksz
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 20 dkg eper
  • 2 ek sótlan pisztácia

Elkészítés: 

1. Aprítógéppel morzsalékosra aprítjuk a kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.

2. A masszát egy kb. 12×35 cm-es formába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

3. A tejszínt felforrósítjuk, ráöntjük a darabokra tördelt csokoládéra, majd fényesre keverjük. Ha már kezd dermedni, rásimítjuk a kekszes alapra.

4. Az epret megmossuk, és belenyomkodjuk a csokoládéba, végül megszórjuk vagdalt pisztáciával, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.

forrás

Hozzászólások