Epres jégkrém sütemény

Hűsítő desszert pofonegyszerűen!

2017/06/21

Meleg van, semmi kedved ahhoz, hogy bekapcsold a sütőt, de csak egy dolog lebeg a szemed előtt: egy sütemény. Van megoldás, ráadásul egyszerű!

A nyári hőségben is megkívánunk néha-néha valami édeset, ám sokkal inkább a könnyed, gyümölcsös dolgokra vágyunk, mintsem a nehéz, csokis édességekre. Egy dologról viszont nehéz lemondani, ez pedig a sütemény. Igazán jó fagyit pedig sajnos nem kapni minden sarkon, így lehetetlen, hogy azon éljünk. Készítsd el magadnak ezt a hűsítő, epres jégkrémszeletet és nem lesz több gondod azzal, hogy mit egyél ha édeset kívánsz!

Hozzávalók: 

  • 40 dkg eper
  • 2 dl habtejszín
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 50 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg vanília fagylalt
  • 35 dkg keksz
  • 16 dkg margarin

Elkészítés: 

1. A kétféle kekszet (natúr és kakaós) tegyük bele egy tálba, majd kézzel morzsoljuk össze úgy, hogy jó morzsalékos legyen (ízlés szerint aprítógéppel is felapríthatjuk).

2. A margarint olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a morzsalékos kekszhez, és keverjük alaposan össze. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy túllógjon a széleken, majd öntsük bele, és lapogassuk el egyenletesen a margarinnal összekevert kekszet. Ezután tegyük be a hűtőbe addig, míg az epres krémet elkészítjük.

3. Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy a magok ne kerüljenek bele, és szép selymes legyen. A tejszínt és a fehér csokoládét gőz fölött, állandó kevergetés mellett olvasszuk össze, majd vegyük le a gőzről és tegyük félre, hogy kihűljön.

4. A jégkrémet (vanília fagylalt) vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kicsit meglágyulni (annyi idő elegendő lesz, ameddig a többi hozzávalót robotgéppel összekeverjük). A mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot tegyük bele egy keverőtálba, majd robotgéppel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret, majd a felolvasztott csokoládés tejszínt is. Végül állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a jégkrémet is. Addig keverjük, míg teljesen sima krémet kapunk.

5. Vegyük ki a hűtőből a kekszes alapot, majd öntsük rá az epres-krémsajtos-jégkrémes keveréket. Ezután tegyük be a fagyasztóba pár órára vagy egy napra, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, majd éles, vízbe mártott késsel, ízlés szerint szeleteljük fel. Ezután a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, majd díszítsük reszelt csokoládéval és félbevágott eperszemmel a szeletek tetejét. Ezután várjunk kb. 10 percet, hogy a krém egy kicsit meglágyuljon, majd úgy kínáljuk.

Jó étvágyat! 

(forrás

Hozzászólások