Epres joghurt torta

Könnyed, tavaszi sütemény

2017/03/16

Valami könnyed süteményre vágysz, ami nem csupa csoki? Akkor próbáld ki az epres joghurt tortát. Egyszerű elkészíteni is és nagyon finom. 

Hozzávalók: 

  • 2 nagy epres joghurt
  • 1 nagy natúr joghurt
  • 1 epres puding (e helyett 0,5 Meggle cukrászhab (habtejszín) is lehet használni, akkor krémesebb)
  • 0,5 l tej (csak a puding miatt)
  • 1 zacskó étkezési zselatin
  • 0,5 kg eper
  • 3 evőkanál eperszörp (elhagyható, helyette cukor ha nem elég édes)

Elkészítés: 

1. Főzzük fel a pudingot, majd öntsük bele a joghurtokat. Így annyira lehűl, hogy már bele lehet keverni a zselatint is. 

2. Az eper felét pürésítsük, a másik felét pedig vágjuk kockára, majd adjuk hozzá ezt is a keverékhez.

3. Hogy egy kicsit szinesítsük még, öntsük hozzá a szörpöt. Ezután formába lehet önteni. Tegyük hűtőbe pár órára. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások