Erdélyi csorbaleves

2016/05/06

A csorbaleves mondhatni a gulyás kistestvére. Sokban hasonlít a két étel, de a végeredmény mégis teljesen más. Mutatunk is egy receptet, hogy kipróbálhassátok!

Az erdélyi konyha rengeteg kiváló étellel büszkélkedhet, ezek közül is talán az egyik legismertebb a csorbaleves. Nem bonyolultabb elkészíteni, mint egy gulyást, de ugyan olyan finom!

csorbaleves02

Hozzávalók:

* 60 dkg báránycomb (helyettesíthető sertés lapockával )

* 1 közepes vöröshagyma

* 2 közepes sárgarépa

* 1 közepes fehérrépa

* ¼ közepes zellergumó

* 2 ek liszt

* 1 dl tejöl

* 2 szál lestyán (ha nincs 1 tk szárított)

* 1 kisebb citrom

* só, bors

Elkészítése:

* A húst kisebb kockákra vágjuk, majd fazékba tesszük

* Felöntjük 1,5 liter hideg vízzel, felforraljuk, majd a keletkezett habot leszedjük

* Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga és fehérrépát, valamint a vékony szeletekre vágott zellergumót

* Sózzuk, borsozzuk és alacsony lángon puhára főzzük

* Amikor a hús megpuhult, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, a leves levéből kis adagot hozzá rakunk, amit a forrásban lévő ételhez adunk. Besűrítjük.

* Kicsit átforraljuk, majd a citrom kifacsart levével és a lestyánnal ízesítjük.

Imádni fogjátok, friss kenyeret adjunk mellé.

Jó étvágyat!

Hozzászólások