Eredeti mac and cheese

Mac and cheese: amin az amerikaiak élnek

2016/09/16

Amerikában a gyerekek kb 10 éves korukig csak mac and cheesen élnének, ha lehetne. Ki gondolná, hogy az egyszerű sajtos makaróni ennyire finom lehet?

Sokszor hallottam a filmekben, hogy mac and cheeset esznek vacsorára, ebédre, meg úgy bármikor. Hosszú ideig elképzelni sem tudtam mit lehet ennyire imádni egy klasszikus sajtos tésztán. Aztán rákerestem a receptre és kipróbáltam. Megérte. 

Hozzávalók:

  • 2 bögre (2,5 dl-es) penne-, vagy összetört makarónitészta
  • 1 kk só
  • 3-4 ek vaj
  • 2 bögre reszelt edámi és cheddar sajt vegyesen (20 dkg)
  • 1/2 bögre tej

Elkészítés:

Nem szedtem pontokba az elkészítési folyamatot, hiszen olyan egyszerű elkészíteni, hogy elképesztő. Gyors és finom!

A tésztának tegyünk fel vizet egy kávéskanál sóval forrni, majd kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. Ha a víz már lobog, öntsük bele a tésztát és főzzük meg. A tészta felét öntsük egy jénai tálba, majd a tetejére tegyük rá a vaj felét (kisebb darabkákban), és szórjunk rá fél mokkáskanál sót, majd egy bögre (10 dkg) reszelt sajtot. Ezután ismételjük meg a munkasort, vagyis hozzunk létre egy újabb réteget a maradék alapanyagból: tészta, vaj, só, sajt. Végül locsoljuk meg a tetejét a tejjel, és már mehet is a sütőbe bő 25 percre!

Hozzászólások