Erősen felhős, borult idő várható

Hószállingózásra is számíthatunk

2015/01/09

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, átmeneti felhőzetcsökkenés nagyobb területen hajnaltól délelőttig lehet.

A reggeli órákig keleten, északkeleten hószállingózás, havazás várható, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5 cm-t elérő friss hó hullhat, nyugatabbra az éjszakai szórványos ónos eső után a csapadék hajnalra a legtöbb helyen megszűnik. Ezt követően az országban számottevő csapadék nem valószínű, majd estétől egyre többfelé kell esőre számítani, egészen északkeleten ónos eső is előfordulhat. Hajnalra megerősödik, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében viharossá fokozódik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Délelőtt a szél ereje átmenetileg mérséklődik, majd estére az ország északi felén egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a nyugatias szél.

A csütörtök késő este beálló -1 és -7 fokot követően éjszaka melegszik a levegő, reggelre +3, -4 fokig enyhül az idő, fagy ekkor már csak keleten, északkeleten várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok között alakul, Szabolcsban és Borsod keleti felén azonban csak 0 fok körül valószínű.

iStock_000027661353_Small

Az ország északkeleti felén több helyen várható hószállingózás, kisebb havazás, de legfeljebb lepel-1, 2 cm friss hóréteg alakulhat ki. Késő estétől újabb csapadékzóna éri el térségünket észak felől, ám ekkor átmenetileg többfelé gyenge ónos eső kialakulására is lehet számítani (nyugat felől melegszik a légkör), északkeleten viszont továbbra is havazás várható (Szabolcsban akár 5 cm-t elérő friss hóréteg is kialakulhat). Pénteken estétől ismét többfelé lehet eső, amely az északkeleti határ közelében lefagyhat.

Péntek hajnaltól az északnyugati és középső megyékben viharossá (60-65 km/h) fokozódik az északnyugati, nyugati szél, majd átmeneti mérséklődést követően estétől az ország északkeleti negyedén visszaerősödik 70-75 km/h körüli maximális lökésekkel.

Hozzászólások