Érvek a sportolás mellett

Öt nyomós ok, ami miatt fontos a rendszeres testmozgás

2014/09/10

Nap mint nap elhangzik különböző híradásokban, hogy mennyire a fontos a rendszeres mozgás. Azonban arról kevesebbet hallani, hogy milyen pozitív érvek szólnak az esztétikai hatásán túl, a sportolás mellett.

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

Lássunk öt nyomós okot arra, hogy miért szükséges a sport!

Boldogságérzést ad

Az edzés közben endorfinhormon szabadul fel a szervezetben, amit más néven, boldogsághormonnak neveznek. Ki ne örülne annak, ha a fárasztó, stresszes munkanap végén egy kiadós mozgástól, kellemesen elfáradva, pozitív érzésekkel zárná a napot?

Egészséges

Csökkenteni lehet a rendszeres sport által a betegségek kialakulásának kockázatát, emellett sokkal fittebb és energikusabb leszel, amit az élet más területén is kamatoztathatsz.

Önbizalmat ad

A mozgás egy sportos, formás külsőt kölcsönöz, melytől magabiztos leszel, ami tükröződni fog a kisugárzásodon. A mindennapi élet különböző területein és a párkapcsolatban is előnyödre válhat.

Rendszeresség

A sport rendszerességet visz az életedbe, ami a kiegyensúlyozott életvitelhez fontos. Ráadásul a mindennapi edzés beiktatása nem egyszerű feladat, sokszor nagy szervezőkészséget igényel. A szervezőkészség pedig elengedhetetlen része az élet egyéb területeinek is, ergo fejleszti ezt a készségedet is.

 

Segíti a fogyást

A mozgás során nagy mennyiségű kalóriát tudsz elégetni, továbbá fokozza az anyagcserét is, ami nélkülözhetetlen a fogyáshoz. Ezen kívül, ha az ideális testsúlyodat elérted (tiszta étkezéssel és sportolással), és továbbra is a mindennapi életed része marad az edzés, könnyebben tudod tartani a számodra optimális súlyt. Nem utolsó sorban a sportolással csökkenteni tudod az éhséget.

Összességében a sportolás egyaránt jó a testnek és a léleknek, és minden korosztály megtalálhatja a számára legideálisabb mozgásformát, amiben örömét lelheti.

sport cikk

 

A lényeg, hogy mozogj!

 

Hozzászólások