Érzékeny a bőröd? – Akkor neked ezek tilosak!

2019/10/27

Időről-időre emlékeztetik a bőrgyógyászok az érzékeny bőrűeket, hogy óvakodjanak ezektől a kemikáliáktól, mégis nagyon sokan kíméletlenül bánnak bőrükkel, nem számolva a következő anyagok használatának kockázatával és következményeivel.

A különböző illatanyagok a No1 tiltott szerek a listán. Kozmetikumok vásárlásakor ügyelj rá, hogy ne csak parfüm-mentes, de illatmentes legyen az adott termék. Amennyiben egy termék nem tartalmaz parfümöt, az csupán annyit jelent, hogy nincs benne szintetikus illatanyag. Ez sajnos nem zárja viszont ki azt, hogy nem került az adott készítménybe más kérdéses összetevő, mely irritálhatja az érzékeny bőrt.

Az illóolajokkal is óvatosan kell bánni. Nem szabad közvetlen a bőrre kenni őket, koncentrátumként, mert nagyobb kárt okozunk vele, mint hasznot.Tilos erős hámlasztót használni érzékenyebb bőrűeknek, ugyanis a durvább szemcséjű radírok védtelenné teszik az amúgy is sérülékeny bőrt.

Kerülni kell az alkoholos tartalmú kozmetikumokat is. Rengeteg bőrápolási termékben van denaturált alkohol, ami komoly mértékű dehidratációt okozhat és elősegíti a ráncok kialakulását is.

Igyekezz természetes összetevőkből készült, organikus eredetű kozmetikumokat használni és válaszd hasonló elven dekorkozmetikai termékeidet is.

Hozzászólások