Esélyegyenlőség a divaton keresztül

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület és az Ability Fashion különleges divatbemutatója

2016/10/06

Október 8-án hús-vér nők, egészséges és fogyatékkal élő emberek, hivatásos modellek és hétköznapi hölgyek lépnek kifutóra a Duna Palotában, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület és az Ability Fashion közös divatbemutatóján az esélyegyenlőség jegyében.

Integrált divatbemutatóra invitálja vendégeit a Mozdulj! Közhasznú Egyesület az Ability Fashion csapatával közösen. Az október 8-i rendezvény célja: megmutatni, hogy a divat nem csak kortalan, de alkatra és egészségügyi állapotra való tekintet nélkül mindenkié!

„Immár negyedik éve szervezünk integrált divatbemutatót, idén az Ability Fashion-nel közösen fogunk dolgozni. Korábban is szerepeltek nálunk a modelljeik, most pedig úgy döntöttünk, hogy egyesítjük erőinket. A kezdeményezésünk lényege az, hogy fogyatékossággal élő és egészséges hölgyek, hivatásos modellek és hétköznapi emberek együtt léphessenek színpadra, és ez évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Szeretnénk bemutatni, hogy a divat mindenkié – kortól, alaktól és egészségügyi állapottól függetlenül. Eljött az idő, hogy minden ember, és a divatszakma is tudomásul vegye, hogy a hölgyek nagy része nem XS-es méretű, bombázó alkat, hanem hétköznapi, húsvér nő. Jó lenne elérni azt, hogy bárki elmehessen vásárolni úgy, hogy nem kell attól tartania: kinézik, mert nem az elvárásoknak megfelelő az alkata, netán kerekesszékes vagy bármilyen más testi fogyatékossága van” – mondta el dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

meghivo

Az Ability Fashion évek óta dolgozik olyan modellekkel, akik valamilyen fogyatékosságuk ellenére is sikeresek a divatszakmában.

„Az Ability Fashiont 2012 áprilisában hoztuk létre Szlovák Dorina kolléganőmmel, és mára 10 modellel dolgozunk együtt, akik részt vettek már különböző divatanyagok elkészítésében, fotózásokon és bemutatókon is. Közös bennünk, hogy bár mindegyikük valamilyen fogyatékossággal él, látás-, hallás- vagy mozgássérült, egyikük sem tekint hátrányként az állapotára; igazi egyéniségek, amit a divaton keresztül próbálnak kifejezni. A szervezet célja is az, hogy megmutassuk: a hátrányos helyzetből induló lányoknak is ugyanúgy megvan a helyük a divatszakmában, mint bármelyik egészséges társuknak. A Mozdulj! Közhasznú Egyesülettel évek óta együtt dolgozunk, hiszen több modellünk is szerepelt már a korábbi bemutatókon, így mindkettőnk számára jól jött a lehetőség, hogy ezúttal egy csapatként működjünk együtt egy színvonalas estén. Számunkra ez egy újabb felület arra, hogy a médián keresztül eljuttathassunk a nagyközönségnek ezt a sajnos még mindig nehezen emészthető témát” – árulta el Buday Gergely, az Ability Fashion alapítója.

A divatbemutató modelljei népszerű hazai márkák kollekcióit viselik majd: bemutatkozik a Beauty Fashion, Hajdan Vali Stílusvilága, a Mystic Day, a Navona, a Pink Lips, a Réthy Fashion, valamint Szilas Rita és Somogyi Réka kreációi; fővédnökök: Madár Veronika és Hegyesi Katalin (Krizo Ékszer), műsorvezető: Köböl Anita.

Hozzászólások