Eső, havas eső, havazás

Napközben csak 5-11°C várható

2015/11/21

Szombaton lehűlés veszi kezdetét, csapadékosra fordul az idő.  Országszerte számítani kell esőre, elsősorban a délnyugati és a déli tájakon jelentős mennyiségű eső hullhat. Az esti óráktól a legmagasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is előfordulhat, azonban összefüggő, tartós hótakaró kialakulásának  kicsi az esélye. Élénk, erős lesz az északnyugati, északi szél. Hajnalban 4-10°C, napközben pedig csak 5-11°C várható. 

Erős hidegfronti hatás fog érvényesülni, mely nagyon megterhelheti a szervezetünket. A szeles idő ingerültséget, nyugtalanságot okozhat, és tovább rontja hőérzetünket, komfortérzetünket is. Alvászavarok, fejfájás, görcsös panaszok is jelentkezhetnek. Nő az infarktus kockázata, a kismamáknál korábban beindulhat a szülés. A szívbeteg és az idősek mindenképp kerüljék a fizikai megterhelést!

Vasárnap is számítani kell még esőre, de ekkor már csak kisebb mennyiségben. A legmagasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás még előfordulhat. A Dunántúl északi, északnyugati tájain erős lesz az északnyugati szél. Hajnalban 0 és +5°C között alakul a hőmérséklet, délután 4-8°C-ot mérhetünk.

Hétfőn már inkább csak délen, délkeleten, keleten lehet kisebb mennyiségű csapadék, eső, zápor esetleg havas eső, hózápor formájában. Reggel már többfelé fagyni fog, nappal pedig 2-7°C várható.

Kedden és szerdán hosszabb-rövidebb napos időszakokra mindenhol számíthatunk, csapadék szerda késő délutánig nem valószínű. Szerda este északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet. Reggelente országszerte fagyni fog, délutánonként pedig 1-6°C várható.

Forrás: Időkép

Hozzászólások