Este nem lesz nyitva a Tesco?

Tovább spórol az üzletlánc

2015/09/28

Eleinte az összes magyar áruházában meg akarta szüntetni az éjszakai műszakot a Tesco, ami végül elmaradt, de hamarosan mégis sor kerülhet erre. 2016 januártól ugyanis újabb takarékossági programba kezd az áruházlánc, amelynek megint több tucatnyi bolt eshet áldozatul.

A Magyarországon elterjedt Tesco brit áruházlánc októbertől a tervezett 56 helyett egyelőre csak tizennégy boltjában szünteti meg az éjszakai műszakot, a Magyar Idők információi szerint azonban itt nem áll meg a spórolási hullám. Jövő januártól újabb 42 üzletben várhatók hasonló intézkedések.

Ez létszámleépítéssel is jár, de a dolgozókat kompenzálják a kieső éjszakai műszakért, ami azt jelenti, hogy ebben az évben nem csökken a munkabér. A cég a dolgozókra nehezedő nyomás, és az egyre nagyobb munkaerőhiány miatt döntött úgy, hogy karácsony előtt nem szünteti meg az éjszakai műszakot, mert az tömeges felmondáshoz vezetne a jelentős ércsökkenés miatt.

tesco

A Tesco által felkínált bérek amúgy is alacsonyak, ezért egyre nő a betöltetlen munkakörök száma, az említett 14 áruházban pedig azért szüntetik meg az éjszakai műszakot, mert veszteségesek. Az áruházlánc egyébként is gondokkal küzd Magyarországon, korábban még a kivonulás is szóba került.

Hozzászólások