Etelaky Lajos:”megtapasztaltam a győzelmek diadalittas mámorát, a vereségek keserűségét”

Interjú Etelaky Lajossal

2017/09/01

Újabb sportolót mutatunk be nektek, aki szeptember 9.-én a Fight Arena keretein belül ringbe száll, ő pedig nem más, mint Etelaky Lajos!

Őze Balázs több részletet is elárult a Fight Arena-ról, többek között a versenyzők neveit is megtudtuk. Azóta bemutattuk nektek Szili István ökölvívót, Bogdán Zsolt “Golyó” profi bokszolót, Molnár Benjamin MMA bajnokot, Veréb István birkózót, Kovács Gyula bokszolót, Tóth Ádám MMA bajnokot, Furkó Lászlót, Kertész MátétKiliti Tamást és Kovács Kálmánt. A következő versenyző, akit bemutatunk: Etelaky Lajos.

etelaky lajos6

“Ez a mérkőzés, mint mindegyik az elvégzett munka visszaigazolása lesz, ha mindent jól csináltunk a felkészülés alatt, akkor pozitív lesz a meccs végkimenetele. A felkészülésemmel kapcsolatban pedig nincsenek kétségeim” – kezdte Etelaky Lajos. 

Mikor és miért kezdtél el az MMA-val foglalkozni?
A bunyót hat évvel ezelőtt kezdtem el. Kisgyerek koromban birkóztam 5-től 13 éves koromig, majd abba kicsit beleuntam. Gyerek voltam még, ki akartam próbálni magam kosárlabdában, nagyjából öt évig csináltam, egészen jól is ment, persze csak ilyen megyei szintű bajnokságokban. Amikor elérte mindenki a bulizós kort sajnos szét esett a csapat. Ezután én újra a küzdősport felé fordultam. Valahogy a birkózó sport belém itatta a küzdőszellemet. Hogy miért MMA? Nos eleinte azért, mert azt gondoltam hűűű de menő leszek tőle, milyen jól hangzik már az, hogy MMA meg ketrecharc. Aztán ahogy tanultam ez teljesen elveszett, elkezdtem látni a szépségét, sokoldalúságát. Szépen lassan jöttek a versenyek, és megtapasztaltam a győzelmek diadalittas mámorát, a vereségek keserűségét és tudtam, hogy ezek csak előre visznek, egy jobb embert faragnak belőlem. Ma már ez hajt előre, hogy jobb legyek, és minél többet tanuljak. Egyszerűen beleszerettem a sportba.

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Jelenleg a Német Aggrelin MMA szervezet bajnoki övének elnyerését tartom a legbecsesebb eredményemnek, melyet a Budapest Top Team színeiben sikerült kiharcolnom. Ez még csak az út eleje, ami meg kell hagyni nem lesz rövid és még annál inkább nem lesz nevezhető sétagaloppnak, de ahogy egy bölcs ember mondta, “a nagy dolgok nem a komfort zónán belül születnek” én ezen az úton fogok haladni rendületlenül.

Mit vársz a szeptember 9.-i mérkőzésedtől?
Örömömre szolgál hogy, végre megmutathatom magam a hazai közönség előtt is. Rengeteg ismerősöm és barátom van, aki szorít nekem és már tűkön ülve várják, hogy végre láthassanak, így nem áll szándékomban csalódást okozni nekik. Már én is úgy várom a verekedést mint a messiást, hogy szabadon engedhessem a bestiát, aki kitörni vágyik belőlem.

Hogyan készülsz a mérkőzésre?
Készülésemmel kapcsolatban minden egyes részletbe nem mennék bele, mert azt napestig boncolgathatnánk, és nem jutnánk a végére. Az biztos, hogy nem ölbe tett kézzel, vagy éppen malmozva várom, hogy a sültgalamb az arcomba repüljön. :) 

Hozzászólások