Ételek, amikkel növelni tudod a nemi vágyad

Afrodiziákumok az étrendünkben

2014/07/08

Ugye azzal tisztában van mindenki, hogy egy jó szex felér egy cardió edzéssel, és akár pár száz kalóriát is elégethetünk általa, főleg a nagy kánikula idején. Annak érdekében, hogy a hőségben se lankadjon cseppet sem a vágyunk, tehetünk érte oly módon is, hogy bizonyos ételeket iktatunk az étrendünkbe, melyek vágyfokozó hatással rendelkeznek, vagyis afrodiziákumok. Az afrodiziákumok, olyan anyagok, amik természetes hatóanyagukkal tudnak nemi vágyat kelteni, a férfiakban és a nőkben egyaránt. Íme az ételek, amik hatékonyak a vágyfokozásban, és amit érdemes feltálalni a vacsorára vagy a vacsora mellé kedvesünknek!

Csokoládé

chocolate

Készíts párodnak egy finom étcsoki csodát desszertnek, amitől aztán garantált, hogy nem lesz probléma az éjszaka hátralevő részével. Hiszen a csokoládéban lévő feniletilamin nevű vegyület izgalomba hozza könnyed egyszerűséggel mind a két nemet. Illetve fogyasztása után nem csak boldogságérzetet kelt a központi idegrendszerben, hanem szerelemhez hasonló érzéseket is kivált.

Chili

chilis

Bolondítsd meg a vacsorát egy kis chilivel vagy csak használd díszítésképp. A chili tűzpiros színe szinte már önmagában is vágyat képez bennünk, emellett a benne található kapszaicin beindítja a vérkeringést, és az idegvégződéseket is szenzitívebbé teszi.


Vörösbor

red-wine

Talán ennek a legismertebb a vágyfokozó hatása. Tölts egy pohár finom vörösbort a vacsora mellé, ami nem csak segít az ellazulásban, de szintén felgyorsítja és javítja a véráramlást, ezáltal a vér gyorsabban és könnyebben el tud jutni a nemi szervekhez.

Osztriga

oyster

Igen magas az osztriga cink tartalma, ami a tesztoszteronszintet serkenti, ezáltal a nemi vágyat folyamatosan élénken tartja. Akár nőről akár férfiről van szó, a cinkhiány mind a két nem esetében nemi vágy csökkenéséhez vezethet, tehát érdemes gyakran fogyasztani osztrigát. Mondhatni az osztriga az egyik legkiválóbb afrodiziákum. Állítólag még Casanovának is ez volt a „csodafegyvere”.

  

Avokádó

avocado

Ez az egzotikus növény a szexuális teljesítményhez két elengedhetetlen, és meghatározó vitamint tartalmaz: ez az E (termékenységet segíti elő) és a B6 vitamin (felkelti a szexuális vágyat).

Gránátalma

pomegranate

Nagyon magas antioxidáns tartalma által serkenti a vérkeringést az egész testben, így a nemi szervekben is. Nem mellékesen ezt a gyümölcsöt tartják a szerelem és a termékenység szimbólumának is. Évezredek óta különleges és becsben tartott gyümölcs egyes kultúrákban.

Hozzászólások