Ettől leszel izmos öregen is

Ismerd meg a titkot

2015/09/10

Rengetegen szeretnék ismerni az örök élet, de még inkább, az örök fiatalság titkát. A plasztikai sebészet virágkorát éli, de vannak ennél humánusabb módszerek is, ha nem szeretnél megöregedni. Szép testben ép lélek, jöhetnek az izmos öregek!

Egy legújabb kutatás eredménye azt bizonyítja, hogy minden esélyünk megvan rá, hogy az idősödő korba lépve se veszítsük el izomtömegünk nagy százalékát. Ahogy egyre haladunk előre a korral, úgy alakul át és változik meg a testünk, már nem lesznek annyira fürgék a sejtjeink, lassabban épülnek, vagy egyáltalán nem épülnek újjá. Ezt kiküszöbölendő azonban tehetünk lépéseket annak érdekében, hogy például az izomsorvadás veszélye ne kopogtasson be hozzánk.

Az egészséges táplálkozás élenjárói újabbnál újabb tényeket közölnek kevésbé figyelmes embertársaikkal. Már tudjuk, hogy mi gátolja a bőr öregedését, mivel csökkenthetjük a rák kialakulásának kockázatát. Most arra jöttek rá kutatók, hogy a zöld alma és a zöld paradicsom héjában találhatóak olyan természetes kémiai anyagok, amelyek képesek visszaforgatni az idő vas kerekét, és izmos testünk újra fittebb lehet.

3d male medical figure on abstract DNA virus background

A tudósok remélik, hogy a felfedezés segíthet abban, hogy újabb kapuk nyíljanak a gyógyításban, hogy az idősek számára kifejlesztett terápiák és módszerek tovább lesznek fejleszthetők ennek a ténynek az ismeretében. Idősebb korban egy bizonyos ATF4 nevű fehérje megváltoztatja a sejtek alakulását, így megakadályozza, hogy az izmok képesek legyenek megtartani tömegüket és erősségüket. A kutatás kiderítette, hogy bizonyos vegyületek lassítják az ATF4 nevű protein tevékenységét, ezzel pedig segítik az izommegtartás folyamatát. Az Iowa Egyetem professzora hozzátette: “Rengetegen szenvednek az izomgyengeség és a sorvadás okozta panaszoktól. Komoly problémát jelent az embereknek, jelentős hatással bír az életminőség romlására és az egészségre. A kezdeti vizsgálatok, amiket még egereken végeztünk, azt mutatták, hogy az urzolsav és a tomatidin drasztikusan csökkenti a korral járó izomgyengeség és sorvadás esélyét.”

izom

Ez a két anyag pedig jótékony számban megtalálható például a zöld alma és a zöld paradicsom héjában, tehát jól alkalmazható a problémák megelőzésére és kezelésére.

Olvass még Lifestyle témában!

Hozzászólások