Ettől retteg Sarka Kata

Sikerült legyőznie félelmét

2015/05/13

Sarka Kata legyőzte legnagyobb félelmét, és hajlandó volt egyedül vezetni egy helikoptert. Hajdú Péter feleségének régóta tériszonya van, de bevállalta, hogy kezébe veszi a gép irányítását.

A valóságban valószínűleg sosem ülne be egy helikopterbe Sarka Kata, egy szimulátoron viszont kipróbálta, milyen lenne, ha ő vezetné a légi járművet. A gyönyörű anyukának minden bátorságát össze kellett szednie, hiszen komoly tériszonya van, retteg a magasságtól. Ennek ellenére remekül vette az életveszélyes akadályokat, és bebizonyította, hogy a félelmeket igenis le lehet küzdeni.

„Izgalmas és egyben ijesztő élmény volt a szimulátorban ülni, de azt gondolom, jól megoldottam a feladatot. Azt észrevettem, hogy lassabban reagálok dolgokra, viszont az oktató szerint ügyes voltam. Régóta tériszonyom van, amit nagyon nehezen tudok leküzdeni – árulta el Sarka Kata.

A helikopter szimulátor csak egy volt a tesztek közül, amelyek Sarka Katára várnak, a sztáranyuka ugyanis hajlandó volt két társával, Csonka Andrással és Ábrahám Edittel részt venni egy kutatásban, amely az öregedéssel járó kellemetlen folyamatokat igyekszik megállítani. A sztárok hat héten át szednek baktövist, ami fejleszti a rövid távú memóriát és a koncentrációs készséget. Kata bevallotta: máris érzi a jótékony hatásokat, és a gyógynövénynek köszönhetően sokkal több mindenre emlékszik és nőtt a reakcióideje

Hozzászólások