Európa-bajnok az U16-os magyar lány teniszcsapat

A magyar csapat már az elődöntőbe jutással kiharcolta a szeptemberi világbajnoki szereplést

2014/08/07

Európa-bajnok az U16-os magyar lány teniszcsapat

Európa-bajnoki címet szerzett az U16-os magyar válogatott lány teniszcsapat a Budapesten rendezett nyolcas döntőben.

A Magyar Tenisz Szövetség szerdai beszámolója szerint a kontinensviadal első fordulójában a magyar lány teniszcsapat a briteket győzték le, majd az elődöntőben a fehéroroszok következtek, akik ellen a Gálfi Dalma, Stollár Fanny kettős a mindent eldöntő páros mérkőzésen simán győzött.

A szerdai fináléban a franciák voltak az ellenfelek. Gálfi Dalma 6:3 6:4-re verte Tessah Andrianjafitrimot, majd Stollár Fanny Lucie Wargnier-t győzte le három szettben, 6:7, 6:3, 6:2-re, ezzel a magyarok lettek az Európa-bajnokok.

A csapat EB-k harmadik magyar aranya született meg. 1988-ban a U14-es lány, 2010-ben pedig az U18-as fiú együttes diadalmaskodott.

fotó: Szeretlek Magyar Csapat Facebook-oldala
fotó: Szeretlek Magyar Csapat Facebook-oldala

A csapat Európa-bajnokságok történetében ez a harmadik magyar arany, 1988-ban a lány U14-es, 2010-ben pedig a fiú U18-as csapat ért el végső sikert – tudatta a teniszszövetség.

A budapesti nyolcas döntő első meccsén a britek ellen kemény csatában jutottak tovább mieink (a párosok összecsapásán meccslabdákat is hárítva), majd a fehéroroszokat is legyőztük, miután az egyéni EB-n párosban aranyérmet szerző Gálfi Dalma, Stollár Fanny (egyéniben Stolláré lett az aranyérem akkor) kettős simán hozta a páros meccsét.

Stollár Fanny - fotó: Hajdú D. András, Origo
Stollár Fanny – fotó: Hajdú D. András, Origo

A döntőben a franciák voltak az ellenfelek; az első felvonásában Gálfi Dalma 6:3, 6:4-re nyert Tessah Andrianjafitrim ellen, majd Stollár Fanny a rövidítésben elbukott első szett után fordított (6:7, 6:3, 6:2) Lucie Wargnier ellen, így a magyar válogatott nyerte meg az Európa-bajnokságot.

A magyar csapat már az elődöntőbe jutással kiharcolta a szeptemberi világbajnoki szereplést. (MTI – Szeretlek Magyar Csapat)

Hozzászólások