Európa legnagyobb halfesztiválja a Vajdahunyad várban

Február 19-én nyit a III. Budapesti Halfesztivál

2015/02/16

Csütörtökön ismét megnyitja kapuit a Budapesti Halfesztivál, ahol a gasztronómiai élvezetek mellett kiváló borok, halas programok és sztárfellépők népszerűsítik a halfogyasztást.

A február 19-én kezdődő, négy napos rendezvény szervezői az előző két év sikerein felbuzdulva még nagyobb területen, még több kiállítóval, még érdekesebb programmal várja a III. Budapesti Halfesztiválra érkező látogatókat. A cél nem más, mint felhívni a figyelmet hazánkban méltatlanul hanyagolt gasztronómiai fogására.

„A Halfesztivál fő célja a hazánkban élő halfajok bemutatása és a halételek népszerűsítése. A célkitűzések között szerepel továbbá az emberek halfogyasztásra buzdítása, hogy az a jövőben is a magyar gasztronómia szerves része maradhasson. A halhús jótékony élettani hatásokkal bír és csökkenti az érrendszeri megbetegedések kialakulását, különösen fontos lehet Magyarországon, ahol a halálozások több mint felének hátterében szív- és keringési zavarok állnak” – mesélte Necz István, a fesztivál főszervezője.

66

Az ingyenes rendezvény sztárvendége ezúttal a süllő, így idén ez a halfajta kiemelt szerepet kap az étlapokon. A hazánkban is megtalálható halfajtából készült ételek mellett azonban bemutatkoznak a világ legkülönlegesebb és legízletesebb halas fogásai is, mint az angol fish & chips, a japán sushi, a thai pad thai tészta, az orosz kaviár vagy a francia halleves. Hogy a finom fogásokat legyen mivel leöblíteni, a fesztivál idei vendége, a balatoni régió a térség legfinomabb boraival készül az alkalomra.

A fesztiválon nem csak a finom falatok, de a jó szórakozás is garantált lesz, hiszen fellép Király Viktor, Kökény Attila és Dévényi Tibi bácsi is! Ráadásul az első napon, február 19-én fél áron lehet hozzájutni a legfinomabb fogásokhoz, hiszen ha csütörtök, akkor Torkos Csütörtök – ehhez pedig csak a fesztivál oldalán található kuponfüzetet kell letölteni.

Hozzászólások