Exkluzív – Berki: „Én nem szexelnék, ez teljesen biztos”

Berki Krisztián az RC News-nak nyilatkozott utoljára

2014/11/06

Hamarosan indul az Éden Hotel Berki Krisztiánnal. A SuperTV2 szuperprodukciója azért is számít kuriózumnak, mert ezt a műsort még soha nem vezette férfi. Így ez ismét egy remek lehetőség a berkinek, hogy bizonyítson.

A SuperTV2-n hamarosan induló Éden hotel az utóbbi idők egyik legnépszerűbb stratégiai-realityje. Krisztián és a stáb már repülőre szállt, hogy megkezdjék a többhetes forgatást Costa Ricán.

berkikrisztian6

Milyen érzés három hónapra “kicsekkolni” az országból úgy, hogy csak az internet fog összekötni téged az itthoni életeddel?

Szerintem ez egy jó dolog lesz, mert egyrészt talán szükségem is van rá, másrészt pedig jó, amikor kicsit ebből a nyüzsiből elmehet az ember, és egy új feladatot kap. Váratlan, úgymond nem vagyok rá felkészülve, hogy hova érkezem.

Most, hogy külön vagyok Pamelával, így sokkal jobb a kapcsolatom vele, aminek nagyon örülök. A kislányommal tartani fogom a kapcsolatot, biztos fogok kapni róla képeket és videókat. A nehézség az lesz, hogy nem fogom érezni az illatát, nem fogok tudni hozzáérni, tehát nem lesznek meg az érintések. Most van az az időszak, amikor nagyon sokat kapok már a lányomtól: megölel, megpuszil, hozzám bújik. De én azt gondolom, hogy egy magányos harcos vagyok az életben, és ez is egy olyan feladat, amit ki kell, hogy bírjak. Szerintem ez megint meg fog erősíteni bizonyos szinten vagy bizonyos dolgokban engem.

Azt mondtad, hogy az itthoni pörgéshez képest sokkal nyugodtabb állapot következik az életedben. Ezt bírni fogod?

Azt mondják a kollégáim, hogy az eddigi munkatempómhoz képest ez viszonylag kevesebb időt fog igénybe venni. Engem a produkciók és a háttérmunkák mindig érdekeltek, úgyhogy attól függetlenül, hogy kevesebbet leszek a kamera előtt, valószínűleg a stábbal rengeteg időt töltök majd együtt ugyanúgy, mint egy szerkesztő vagy egy operatőr. Ott leszek folyamatosan, és figyelni fogom az eseményeket. Digitális naplót vezetek majd és foglalkozok a social médiával a TV2 számára, tehát egy kicsit producerkedni is fogok a kint tartózkodásom alatt. Várom, hogy belelássak abba a munkába, amit közvetlenül a stáb fog végezni.

Voltak tréningjeid, amikkel felkészültél az előtted álló feladatra, vagy ez is Berki Krisztiános lesz?

Nem tudom, hogy mennyire lehet erre felkészülni. Voltak tréningek, amiken részt vettem. Nagyon furcsa szerintem egy átlagember számára, hiszen a mai világban mi már keveset olvasunk és alig írunk, mert mindent a telefonunkba és az táblagépünkbe rögzítünk. Ilyenkor rájön az ember, hogy egy-egy felolvasás is milyen nehéz lehet – ráadásul egy konfot elmondani természetesen, bele a kamerába.

Vannak nehézségek, amiket én még nem látok tisztán, de azt gondolom, hogy nem kívánok műsorvezető lenni. Berki Krisztiánként szeretném bemutatni és közvetíteni a nézők felé, hogy az Éden Hotel mitől érdekes és mitől stratégiai játék.

A játékosok felé is így próbálok közelíteni. Biztos, hogy nagyon kemény leszek velük és nagyon következetes. Ez azt jelenti, hogy betartatok velük minden olyan játékszabályt, ami kifejezetten fontos a játék érdekében. Biztos vagyok benne, hogy ha lesz rá alkalom, akkor manipulálom majd őket és megteszek mindent annak érdekében, hogy a legjobbat hozzam ki belőlük, valamint a nehéz helyzetekben megpróbálok a partnerük vagy a barátjuk lenni.

Berki Krisztián

Mennyire fogsz belefolyni az ottani életükbe, mint stratéga?

Vannak kötelező játékok, események, amikre rá lehet készülni, de pont az a reality lényege, hogy nem tudjuk, egy adott szituációban ki hogy dönt. Persze vannak alapsémák, hogy egy nő vagy egy átlagos férfi, hogy reagálna. Remélem, hogy a műsor egyik fő kulcsa, a casting jól sikerült, és olyan emberek vállalták a műsorban való szereplést, akik az átlagostól eltérően fognak majd reagálni.

Nyerő típusú emberek legyenek, mert pont az a szlogenje az Éden Hotelnek, hogy Ez az a hely, ahol bármi megtörténhet – itt értsen bárki bármit – és igazából csak egy maradhat, azaz egy pár viheti el a fődíjat. Sajnálom, hogy ezen az oldalon fogok állni. Picit negatívan állnak a valóságshow-hoz az emberek, de én arra bíztatok mindenkit, hogy ezt a műsort kövesse majd, mert ettől komolyabb stratégiai játék még nem volt Magyarországon. Bevállalnám, de nem azért, hogy párt keressek; a cél érdekében tudok szerelmes lenni – eszközként használnám.

Meddig mennél el a kamerák előtt?

Én nem szexelnék ez teljesen biztos. Pont attól lennék érdekes, hogy azt a nőt, akit kiválasztok, és akivel nyerni szeretnék, azt én meghódítani szeretném.

Manipulálnád a játék végéig?

Igen. Szerintem nem feltétlen kell belevinni a szexualitást. Nagyon jó dolog és fontos, de szerintem sokkal fontosabb az, amikor egy nőt meghódítasz.

Mennyire leszel objektív a versenyzőket, szereplőket illetően?

A műsor sémáit be fogom tartani minden esetben, de természetesen rám is hatással lesznek a játékosok, és ez fontos. Mint ahogy egy futballcsapatban sincs két ugyanolyan játékos, így ebben a műsorban sem lesz két egyforma. Mindenkinek más a személyisége és rám nézve is lesznek pro- és kontra emóciók, amit rám fognak gyakorolni. Biztos, hogy azt, aki nem lesz szimpatikus, kicsontozom, kemény dolgokat kell majd megéljen. Aki viszont szimpatikus lesz, azzal talán könnyebben fogom megtalálni a közös hangot.

Az Éden Hotelben mi a műsorvezető szerepe?

Be kell mutatnom a játékot, a valóságshow fontosabb feladatait és állomásit, hogy miről szól, hogy lehet nyerni, miket kell megtenni a főnyereményért, valamint reggel és este a nézők általam tudnak bejelentkezni, vagyis általam látják majd, hogy mi történt előző nap. Én leszek az általuk nem látott tartalom megfogalmazója, hogy mindenki számára érthetővé váljon a következő szegmens.

Szeretném belevinni a saját véleményemet, de nem kívánom a nézőket befolyásolni, viszont biztos, hogy lesznek gondolataim azzal kapcsolatban, hogy mi történik a házon belül.

Mennyire fogod őket megismerni a játék előtt?

Nem szerencsés, ha a játékosokkal előre találkozik a műsorvezető, ez most sincs máshogy. Volt a TV2-n belül olyan szituáció, amikor láttam egy csinos lányt az udvaron és gondoltam, hogy nem a marketing igazgató titkárnője, de ettől függetlenül nem volt semmilyen kontakt. Láttam a castingon résztvevő szereplőket és azt a bő létszámot, akik neve szóba kerülhet, hogy ebben a műsorban szerepelni fognak. Viszont nem tudom a mai napig, hogy ki az az első csapat, aki elindul. Én elutazom, a következő nap már forgatnom kell, vagyis az ottani helyzetet felvenni és bemutatni az itthoni nézőknek.

Te sokat utazol, de volt már olyan, hogy ilyen hosszú ideig távolt voltál?

Voltam távol ennyi ideig, viszont így még soha. Ezt úgy kell érteni, hogy nem tudok hazajönni. Teljesen más az, amikor elutazol, viszont a lehetőség mindig ott van, hogy haza gyere, mert megteheted, amikor úgy döntesz. Ez most furcsa, viszont alázatos vagyok a munkámmal kapcsolatban, és ez most egy feladat. Január 23-án landol majd a gépem Ferihegyen remélhetőleg.

Hogyan fogod a napjaidat tölteni? Utánajártál előre, hogy mi vár majd rád Costa Ricán?

A vezetőinkkel beszéltünk Costa Ricáról, de nem láttam semmit. Furcsa volt számukra is, amikor ott voltunk az irodában. Mondták, hogy nézzem meg a házat, a hotelt, a partot, én viszont azt mondtam, hogy nem. Tetszett nekik, hogy ilyen bevállalós csávó vagyok, mert én nem akarom előre látni. Ott szeretnék szembesülni azzal, hogy hova érkeztem.

Mi van akkor, ha nem felel majd meg az igényeidnek?

Nincs ilyen. A Berki Krisztián mindenhova alkalmazkodik. Szerintem ez az egyik fő erősségem. Bárhol vagyok, ahhoz a közösséghez megpróbálok minél hamarabb alkalmazkodni. Ez viszonylag jól szokott sikerülni. Sportolóként megtanultam, hogy két dolog nagyon fontos: bárhol elaludni és bármit megenni.

Mi lesz, ha rád talál kint a szerelem? Adsz neki teret?

Nem tud rám találni a szerelem külföldivel, ebben teljesen biztos vagyok. A testiség nem vonz, nem érdekel – ezt ma állítom természetesen, de lehet, hogy hetek vagy hónapok múlva megszépülnek a kinti cappuccino csajok.

A testiséget nem tudom kizárni, de úgy tervezem, hogy január 23-ig nem létesítek szexuális kapcsolatot senkivel. Szerelembe nem tudok esni, ami a nyelvi különbségek miatt van. Annyira gyönyörű és választékos nyelv a magyar és annyira szeretek beszélgetni az ellenkező neműekkel, hogy nekem ez nagyon fontos. Voltak régebben is próbálkozásaim, de nem tudott elmélyülni. Maximum testiség lehet egy külföldi nővel, de szerelem biztos, hogy nem.

Nati és Pamela hogyan élte meg, hogy három hónapra elmész?

Pamelával sokkal jobb a kapcsolatom, ennek kifejezetten örülök és meg is nyugtat így a távozás alkalmával. Biztos lesznek nehézségek neki is fiatal anyukaként, meg kell találnia majd a boldogságát – adott esetben ez egy másik párkapcsolat. Nem tudom, hogy mi van a fejében, erről nem beszélgettünk szándékosan, mert nem akarok róla beszélni. Nem várom el senkitől, hogy rám várjon, mint ahogy ezt fordított esetbe se várja el tőlem ebben a szituációban – miközben mi nem vagyunk egy pár. Bármit amit ígérek, azt magamnak teszem.

Egy kérdés van, hogy kijönnek-e utánam. Ha a kislányom ki tudna jönni, akkor Pamelának nem kellene, de ez nem így van, ők egy zárt kapcsolatot alkotnak: anya-lánya. Inkább az én felelősségem, hogy ha Berki Natasa Zselyke kijön Costa Ricára, az pusztán a Berki Krisztián önzése lenne-e, mert ezáltal én töltődöm, én kapok impulzusokat, én látom a gyermekemet, de 30 órát nem szeretném röptetni. Erre egyelőre nem tudok válaszolni, hogy azt fogom-e nekik mondani, hogy üljetek fel a gépre és gyertek ki. Nem tudom, hogy mi a jó döntés. Amikor már nem csak magadról döntesz, akkor válik el, hogy milyen ember vagy.

berki krisztian keresztelo

Gondolkoztál már azon, hogy ha Pamela egy másik férfi oldalán találja meg a boldogságot, akkor ő szerves része lesz a kislányod életének is?

Nem, még nem kellett rajta gondolkodnom. Azt tudom, hogy ha van egy nő az életemben, aki mellettem van és nem boldog, akkor azon változtatni kell. Ha nem velem képzeli el a jövőt, ami a Pamela esetében így van, akkor valószínűleg egy másik férfi oldalán fogja megkeresni a boldogságot. Azt ma nem tudhatjuk, hogy a kapcsolatunkat mennyi idő alatt temetjük el. Lehet, hogy visszajövök és még három hónapig nem lesz, de lehet, hogy elmegyek, és viszonylag hamar lesz másik kapcsolata. Nekem az a fontos, hogy akivel Pamela kapcsolatot létesít majd a jövőben, az az ember tisztelje a volt páromat és a gyermekemet. Engem nem kell, hogy tiszteljen, el kell, hogy fogadja azt, hogy Pamela gyermekének én vagyok az apja.

Hozzászólások