Exkluzív! – Berki Krisztián így köszöntötte kislányát

Megható sorok a berkitől

2014/10/29

Berki Natasa Zselyke ma egy éves. Édesapja, Berki Krisztián a következő megható sorokkal köszöntötte őt:

Fénykép 3Berki Natasa Zselyke ❤️ ma 2014.10.29-én 1 éves lett!

Freud azt mondja, hogy kb. 3 éves életkorunktól vannak olyan élmények, melyekre már magunktól is emlékszünk. Zselyke még „csak” 1 éves, így az ő életében az általam készített fényképek, leírások jelentőséget hordoznak majd… ;)

Megértés, türelem, figyelmesség, tapintatosság, gyengédség, odaadó szeretet. Ez hatja át a mindennapjainkat. Minden perc egy örökkévalóság. Ő, a kis „Nati bogyó” vette át az irányítással együtt járó kivételes szerepkört az életemben.

Az általam őszintén tisztelt, és nagyra becsült Ranschburg Jenő mondta egyszer: „Az apa már az első hónapokban éppúgy lehet az elsődleges kötődés tárgya, mint az anya, minden szempontból egyenrangúan tud gondoskodni a gyerekről. Az apai gondoskodás pozitívan hat a gyerkőc iskolai előmenetelére, foglalkozás választására.”

 

Együtt lenni, nevelni egy 1 éves gyerkőcöt nap mint nap igazi kihívás, életem legnagyobb örömei közé tartozik.  Zselyke egy nagyon jó kislány, néha persze éli a kisgyermekek szertelen mindennapjait – egyik pillanatban vidám és jókedvű, a másikban pedig visít, mint egy kismalac :) Ennek ellenére sosem éreztem, hogy szabadkoznom kellett volna a körülöttem állóknak a gyerek viselkedése miatt. Hiszen minden gyerek másolja a szülői mintát. Mivel én egy nyugodt temperamentumú embernek gondolom magam, s ezt sugárzom a kislányom felé, így ő is egy nyugodt természetű gyerekként cseperedik.

Fénykép 4Mielőtt megszületett azt gondoltam, hogy majd könnyű lesz önmegtartóztatóan viselkednem, hogy ne halmozzam el minden jóval. De hamar beláttam, hogy tengernyi szeretet, ajándék is kevés, hogy visszaadjam számára azt az érzést, ami akkor ejt rabul, mikor rám pillant. Megzabálom…! :)

Kevesen vannak, akik képesek átvenni felettem az irányítást, Berki Natasa Zselyke ilyen. Komoly beszélgetéseket is folytatunk már. Én beszélek, ő pedig akarattal válaszol…. A kettőnk közötti kommunikáció nem puszta gügyögésből áll. A sok-sok együtt töltött idő, élmények hatására komoly kapcsolat alakult már ki közöttünk.

1 évesként még milyen frissen láthatja az életet. Ha majd komolyabban beszélni is tud, én is betekintést nyerhetek a kis világába. Hálás vagyok, valamint köszönöm a sorsnak, és Pamélának, hogy Ő van nekem.

Szeretem… nagyon :)))

a berki  

 

Nézd meg Berki Natasa Zselyke világra jöttének perceit és szülei boldog arcát, ahogy csodálják őt:


Hozzászólások