Exkluzív: Kiss Gergely edzi Sri Lanka vízipóló játékosait

2014/06/21

Vízilabda válogatott játékosunk, Kiss Gergely Sri Lankára utazik, ahol a helyi vízilabdásoknak tart továbbképzést.

A FINA.ORG Gergellyel készített exkluzív interjúját közöljük:

A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely egzotikus túrára indul: Sri Lankán tart három hetes edzés sorozatot a helyi vízilabda játékosoknak.

fotó: maszol
fotó: maszol

A balkezes magyar játékos, aki 37 éves, de még mindig aktív játékos klub szinten, a nemzeti válogatottal dolgozott 1996 és 2012 között minden nyáron, azóta egyéb nyári játékokon vesz részt.

A tavalyi szezonban egy ázsiai klubhoz csatlakozott Kuwaitban a csapat Bajnokok Ligája kampányához és egy játék után sri lankai résztvevők csatlakoztak hozzá a lelátókon.

Egy heti edzés programot kértek tőlem” – nyilatkozta Gergely. “Mondtam nekik, hogy ez így itt nem lenne egyszerű és megígértem, hogy kapcsolatban maradok velük. Hamarosan érdeklődtek, hogy mikor tudnék odamenni és vezetni az edzéseiket” – tette hozzá.

fotó: vlv
fotó: vlv

Elintézték, hogy a legendás balkezes Kiss Gergely – aki pályája egyik csúcspontjaként a 2004-es olimpiai játékokon négy gólt dobott a döntőben – odamenjen és tudásával emelje a helyi vízipóló színvonalát.

Összeállítottam egy jó programot, reggelente fizikai előkészületek lesznek, taktika és csapatmunka a délutánokon. Mivel a helyi játékosok kisebb termetűek, mint ennek a sportágnak a gladiátorai általában, magamról nem is szólva, rájuk kell szabnom az edzés tervet” – magyarázta a két méter magas, 110 kilós játékos.

A Sri Lankai pólóhoz való hozzájárulásáról Kiss elmondta: “Örömmel segítek nekik. Azáltal, hogy minél inkább bevonunk egyre több nemzetet a póló játékba, egyre inkább erősödünk mi is általa.” (fina.org)

Hozzászólások