Exkluzív interjú egy feltörekvő magyar zenekarral-csak nálunk!

Beszélgetés a jövő sztárjaival

2016/12/15

Szick Petra -modell, szépségkiránynő- ismét exkluzív interjút készített az RC News számára, a feltörekvő New Finger zenekarral.

Ki ne lenne kíváncsi egy feltörekvő hazai zenekar történetére? Egyrészt örülünk, hogy még léteznek Magyarországon tehetségek, másrészt mindig örömmel olvasunk jól alakuló életutakról.

Bemutatnátok az együttest kicsit? ( Hogyan alakultatok, hogy jött az ötlet, kik is vagytok ti egyébként stb.)

Marci: Gimnáziumi osztálytársak voltunk, rengeteg időt töltöttünk együtt, és mivel hasonló zenéket hallgattunk és mindannyian hatalmas rock sztárok akartunk lenni, elkezdtünk összejárni próbálni. A klasszikus rock zenekar felállásban játszunk, dob (Bereznai Jákob), basszusgitár (Hikisch Peti), billentyűk (Balás Gergő), ének-gitár (Zacher Berci,  Bolyki Marci). Sokat zenéltünk Gergőéknél, eleinte a Sum 41, Blink-182, Green Day jól bevált négyakkordos dalait játszottuk, aztán jöttek saját ötletek, elkezdtük írni a New Finger nótáit is. Öt évvel ezelőtt koncerteztünk először, és 2013-ban jelentettük meg az első kislemezünket, az Ujjdonság EP-t.

Milyen stílust képviseltek?

Peti: Mindenféle zenét hallgatunk, és mind az ötünknek más stílus a kedvence. Ez pozitív, így több műfaj is keveredik a dalainkban. Marci hozza az igazi rock’n’roll t, Berci a modern rock vonalat, Peti a pop-punkot képviseli, Geri, mint Európa legnagyobb Linkin Park rajongója a billentyűkön hasonló hangzásvilágot hoz be, világjáró Jákobunk pedig az igazi okos-jazzes-funkos dobolással alapozza meg az egészet. Sok évbe telt, mire kialakult, hogy milyen zenét is játszunk, ez lett belőle. Az Ujjdonság EP készítése közben forrt ki az igazi New Fingeres hangzás, amit sallagmentes pop-rocknak csúfolunk (Mándi Fecó kollega után szabadon).

Milyen gyakran adtok koncertet és általában hol?
Jákob: Sajnos a teljes, öt fős felállásban elég ritkán sikerül koncertet szervezni, mivel az egyetem évközben nagyon befoglalja a hétköznapokat, valamint az is nehezíti a dolgot, hogy négy éve Németországban élek, ritkábban tudok hazajönni. Így sokszor kisebb felállásban, illetve egy-egy vendég fellépővel (mint most Sárával) zajlanak a koncertek családiasabb, akusztik jellegű környezetben. Ezen kívül évente három-négyszer sikerül összehozni egy nagyobb, zúzósabb koncertet is. Általában budapesti underground klubokban játszunk más fiatal, feltörekvő zenekarokkal együtt. A biatorbágyi koncert volt az első alkalom, hogy vidéken is hallhattak minket az érdeklődők.

Marci,a te édesapád a Bolyki Brothers tagja, ha jól tudom. Milyen egy ilyen példaértékű család részese lenni, illetve a „zenész-énekes hagyományt” tovább vinni?

Marci: Így van, bár én úgy fogalmaznék, hogy tulajdonképpen a családban mindenki komolyabban veszi a zenét, mint én, de nincs ezzel semmi baj. Kiskoromtól kezdve nagyon szeretem, amit édesapámék csinálnak, talán ez is közrejátszott abban, hogy részese vagyok ennek a zenekarnak. Messze nem olyan komoly szinten űzöm ezt a vonalat, mint például a biatorbágyi koncert sztárvendége, Sára nővérem, aki a Zeneakadémia mesterszakos hallgatója. A magam módján “viszem tovább” ezt a családi hagyományt, ez nekem a New Finger.

Nem gondolkoztatok még azon,hogy Tehetségkutatón indultok?

Berci: Őszintén szólva sosem voltunk az X-Faktor, Megasztár jellegű tehetségkutatók hívei, a mi zenénk nem oda való. Gondolkoztunk már egy-két kisebb, hozzánk közelebb álló zenei stílusú tehetségkutatón, de nem hozta még úgy az élet, hogy belevágjunk egy ilyen történetbe.

Hogy jött az ötlet,hogy Tihomir Mitov előtt felléptek a koncertjén,mint felvezető zenekar

Marci: Nagyon régi biatorbágyi ismerősöm, Szick Petra szervezése által kerültünk a képbe. Már többször tervben volt egy ilyen jellegű koncert, most végre sikerült összehozni. Petra azzal keresett meg, hogy Tihomir Magyarországon lesz december elején, és szeretne egy koncertet szervezni neki Biatorbágyra, ehhez keres zenekarokat, hogy színesebb legyen az este. Örültünk, hogy ide is eljuthat a zenekar, azonnal igent mondtunk.

Miután Tihomir lemondta a koncertet betegségre hivatkozva, ti voltatok az est fénypontjai. Így is sokan eljöttek az eseményre? Nem voltatok csalódottak?

Marci: Váratlanul ért minket Tihomir betegségének híre, két nappal a koncert előtt. Gyorsan kellett reagálnunk, kicsit át kellett szervezni a dolgokat, de úgy voltunk vele, hogy nem hagyjuk veszni ezt a lehetőséget, soha nem játszottunk ezelőtt Biatorbágyon, már nagyon vártuk a fellépést. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, hogy egyedül is tartsuk meg a koncertet, nemis lehetett kérdés, hogy hogyan döntünk. A New Finger ragaszkodik ahhoz, hogy 50 embernek is ugyanakkora buli, mint 500-nak. Nem tudom pontosan, hányan voltak ott, de parádés hangulatot csináltak, akik eljöttek!

A szépségkirálynő elmondta saját véleményét a koncertről:

Tihomir a Biatorbágyi fellépés előtt 1 héttel Thaiföldön volt koncertezni, ahol elkapott egy vírust, így nem tudott sajnos eljönni Magyarországra. Nagyon szomorú és csalódott voltam, hisz 1 hónapnyi kemény szervezés állt a hátam mögött. Több mint 90 ember jelezte vissza az eseménybe azt,hogy eljönnek,és még 30 olyan volt,aki érdekelt volt a koncerttel kapcsolatban. Amikor lemondta Tihomir a koncertet,mindenki csalódott volt, de nagyon kedvesen és megértően kezelték a dolgot. A Facebook 5 percen belül teli volt “Gyógyulj meg Tihomir!” üzenetekkel. A többsége a vendégeknek visszamondta a jelenlétét, de a New Finger csodálatosan helyt állt,és megmentette az estét. Ahhoz képes, hogy a New Finger még nem annyira híres együttes hazánkban, így is nagy rajongó táborral büszkélkedhet. Én is ott voltam a koncerten, nagyon jó hangulat volt végig. Sok baráttal és rajongóval találkoztam,akik eljöttek így is támogatni. Köszönöm mindenkinek aki eljött, ígérem, hogy hamarosan pótolva lesz a koncert!

Fotók: Sztavi Photo & Fejoz Photo

 

 

 

Hozzászólások