Exkluzív videó az új WTC torony belsejéről!

Ahogy eddig csak nagyon kevesen láthatták

2015/05/29

2001. szeptember 11. Egy dátum, amelyet a világ soha sem fog elfelejteni. Egy nap, ami sokkolta az emberiséget. Egy esemény, amely megrázta a földkerekséget. Ezen a napon Amerika gyászba borult, de felállt a földről, és mától új időszámítás veszi kezdetét.

A Világkereskedelmi Központ két tornyát terrortámadás érte. Ezekkel a szalagcímekkel sokkolta a világot a média az ominózus szeptemberi napon. A két épületbe utasszállító repülőgépet navigáltak az eltérítő terroristák, amelyek nem bírták a terhelést, és röviddel a becsapódást követően összeomlottak. A WTC két felhőkarcolóját komoly biztonsági- és építészeti előírásoknak megfelelően álmodták meg és hozták létre, az egykori tornyokat úgy építették meg, hogy kivédje a viharos erejű légköri mozgások és a külső tényezők okozta jelentős roncsolások hatását, így a repülőgépek becsapódását és a keletkező hőt is el kellett volna bírniuk. Szakértők feltételezése szerint robbanóanyagot is elrejtettek az épületek aljában, amitől azok nem bírták a terhelést és összeomlottak.

Tizennégy évvel a tragédia után Amerika talpra állt és a Világkereskedelmi Központ újjáéledt, ami minden eddigi elképzelést és építészeti valóságot felülmúlt. Rendkívüli újításokat alakítottak ki a megvalósítás során, eddig egyedülálló kivitelezést alkalmazva. És aki rendületlenül jelképezi a tragédia emlékét, az a Túlélő fa, melynek az emberek azóta is a csodájára járnak a WTC tövében.

Survivor Tree, Manhattan, New York.

Most az elsők között nyerhetsz bepillantást az újjászületett WTC torony belsejébe egy exkluzív videónak köszönhetően!

Eddig szigorúan csak az ott dolgozók léphettek be az épületbe. Egy különleges látogatás során néhány erre az alkalomra meghívott vendégnek lehetősége nyílt rá, hogy a hivatalos napot megelőzően felliftezzen 102 emelet magasba, és megcsodálja azt a káprázatos panorámát, ami eddig csak nagyon keveseknek adatott meg. Hazai idő szerint ma 15 órakor nyitják meg a torony monumentális épületét a látogatók előtt. Mindeddig csak azt lehetett tudni, hogy milyen különleges kivitelezési megoldásokkal készülnek, valamint tényszerű adatokat az épületről. Most megmutatjuk nektek, milyenre álmodták meg a Központ belsejét, és milyen szenzációs világ tárul elétek, amint kitárulnak a kapuk!

Középen az újjáépült WTC torony magasodik

A világ leggyorsabb liftjével 60 másodperc alatt lehet feljutni a 102. emeletre. Az út során olyan, mintha a látogató egy időutazáson venne részt: végig követhető, hogyan lesz a semmiből egy hatalmas felhőkarcoló, odafent pedig semmihez sem fogható látvány tárul a vendégek szeme elé. Ellátni a Szabadság-szoborig, a Downtown legeldugottabb szegletébe, megcsodálható a Brooklyn-híd és Manhattan, de a legnagyszerűbb látványt mégis talán az nyújtja, hogy ebből a magasságból már szabad szemmel is jól érzékelhető, hogy a Föld felszíne gömbölyű. Nézd meg a saját szemeddel!

Hozzászólások