Extrém hideg és nagy havazás lehet hétvégén

Mínusz 15 fok is lehet

2016/01/23

Szombaton a kezdeti napos időt követően erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben nyugaton, este már a középső és északi tájakon is várható havazás.

received_2491012060986581

A kezdeti napos időt követően nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Kezdetben nyugaton, este már a középső és északi tájakon is havazhat. A Dunántúlon többfelé feltámad a déli szél. Marad a hideg, téli idő, hajnalban a derült, szélcsendes, hófödte északi, északkeleti tájakon -15, -16 fok is lehet. Napközben 0, -5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Nyugat felől melegfront éri el térségünket, ami fejfájást, migrént okozhat. Fáradtabbak, levertebbek lehetünk, esetenként szédülés jelentkezhet. Az eleinte napos időben ugyanakkor érdemes sétálnunk egyet a szabadban, töltsük fel szervezetünket D-vitaminnal! A hidegben az öltözködés mellett továbbra is fordítsunk kellő figyelmet a vitamin- és tápanyagbevitelre, hiszen az influenzaszezon a nyakunkon van, és csak kellően erős immunrendszer tud ellenállni a kórokozóknak! Eleinte sok napsütésre van kilátás, vezetés közben érdemes lesz napszemüveget viselni. Majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. 

Vasárnap kezdetben még többfelé, majd napközben már csak szórványosan lehet hószállingózás, gyenge havazás, egyre inkább keletre szorul a csapadék. Enyhülés veszi kezdetét, nyugaton akár 5-6 fok is lehet, de keleten, északkeleten még fagyhat.

Hétfőn eleinte elszórtan még számíthatunk csapadékra, napközben már csökken, többfelé felszakadozik a felhőzet. Az enyhülő időben vegyes halmazállapotú csapadék várható, keleten kisebb havazás, havas eső valószínű, nyugatabbra, ónos eső, eső. Hajnalra -1, -6 fokig csökken a hőmérséklet, nappal legfeljebb északkeleten fagyhat még.

Kedden kezdetben sok napsütés ígérkezik, később megnövekszik a felhőzet, kisebb csapadék szórványosan kialakulhat. Délután 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások