Ez a legédesebb pénztárca

Tele minden földi jóval

2015/07/06

Két dolgot a legtöbben nagyon szeretünk: az édességet és az apró csecsebecséket. Ha ide kéne venni egy harmadik összetevőt, akkor nagy valószínűség szerint a pénz lenne az, de ezt is csak azért merem most kijelenteni, mert egy őrülten cuki megoldással készültünk neked, hogy milyen pénztárca lesz mostantól a kedvenc kiegészítőd!

És, ha igazán szemfüles voltál, akkor burkoltan már az is kiderült, hogy ezt a két – illetve három dolgot – most igyekszünk maximálisan összekötni. Mai kreatív tippünk ugyanis nem más, mint egy roppant egyszerű pénztárca, méghozzá édességes zacskóból. Furán hangzik? Pedig az ötlet még környezetvédő is, hiszen az elfogyasztott nasit követően nem a kukában kell landolni a szemétnek, hanem újrahasznosított állapotában ruhatárad és kiegészítő-készleted fontos darabja lesz majd. Különösebben akkor sem kell megijedned, ha eddig nem te voltál a kreatív térkép legtalálékonyabb tagja, mert hidd el, tényleg egyszerű lesz. A kivitelezésnél célszerűen varrógépet jó használni, de ha nincs, akkor tűvel, cérnával is könnyen megcsinálhatod. Ha ajándékba adnád, vagy a gyerekeket ezzel engednéd el táborozni, biztos lehetsz benne, hogy mindenki akarni fog majd egyet. Lássuk a részleteket!

Hozzávalók:

  • bármilyen édesség zacskója
  • vasalható vinyl (kreatív boltban kapható)
  • cipzár (célszerűen a zacskóval megegyező hosszúságú)
  • egy kis darab anyag a belsejéhez
  • tű, cérna, varrógép, sniccer, vasaló

Először is vágd két részbe az M&Ms vagy bármilyen cukorka, keksz, édesség zacskóját. Egy puha ruha segítségével vasald rá a vinyettát a külső felére. Ezt a műveletet végezd el mindkét lappal.

pénztárca5

A következő lépésben a cipzáré a főszerep. Az anyagdarabot vágd méretre a borításnak megfelelően. Ezután illeszd a szélére a választott színű cipzárat és varrógép segítségével – vagy ennek hiányában kézzel – varrd hozzá a széléhez, ezzel együtt a papírhoz is. Íme a lépések képekben.:

pénztárca10

Ezzel tulajdonképpen a véghajrához érkeztünk. Most már csak annyi a dolgod, hogy körbe is össze kell varrni az anyagot a papírral. Mielőtt ezt megtennéd, ellenőrizd le a cipzár részt, hogy jól illesztetted-e a zacskóhoz, ki tudod-e húzni. Elsőre előfordulhat, hogy gyakorlat híján rosszul varrod össze. Semmi pánik, majd leedzed a következő zacsi tartalmát is. Fő a magabiztosság! Tehát, miután körben is összevarrtad, fordítsd ki a nyíláson át és máris kész van az egyedi pénztárca, amit még a szomszéd gyerek is megirigyel majd.

pénztárca13

Íme a mű teljes valójában:

pénztárca14

Amúgy pedig azt gondoljuk, hogy ez a kivitelezés nemcsak pénztárcának megfelelő, de hasznos lehet utazáshoz pipere holmiknak is (kicsit nagyobb kivitelben), vagy akár tolltartónak is. Szóval íme egy többfunkciós pénztárca, ami még divatos is.

fotó: Pinterest

Hozzászólások