Ez a videoklip megragadta a legnagyobb társadalmi problémát

Hölgyek, miért?!

2016/12/02

Elgondolkodtató és elég morbid videoklip látott napvilágot ma reggel. A Youtube azonnal robbant, amint kikerült a videó. Érdemes megnézni.

A ma megjelent Melanie Martinez videoklip olyannyira kiverte a biztosítékot az emberek többségénél, hogy nekünk is muszáj írni róla. Igencsak súlyos problémát boncolgat egyébként mind a szöveg, mind a felvétel, éppen ezért nem tudunk elmenni mellette szó nélkül mi sem.

Nos, kezdjük az elején. Egy fiatal, csinos lány ül a tévé előtt és olyan műsort néz mely arra sarkall, hogy fogyjál le, legyen vékony a derekad, de semmiképp nem edzéssel vagy egészséges táplálkozással, csak és kizárólag bogyókkal, melyek elveszik az étvágyadat. Természetesen, mint manapság az összes fiatal hölgy a szereplő is tetstképzavarral rendelkezik, hiszen ahogy vége van a “legyél csinos” reklámoknak, azonnal a fürdőszobába megy és kiborul. A történet pedig csak most kezdődik. Nem az a cikk célja, hogy leírjuk mi történik a videóban, így először nézzétek végig ezt a drasztikus kis sztorit, utána folytatjuk.

Így szól a szöveg: “Don’t be dramatic it’s only some plastic no one will love you if you’re unattractive” (“Ne drámázz már, ez csak egy kis plasztika, senki sem fog szeretni, ha nem vagy vonzó”). A szomorú igazság pedig az, hogy ez a mai világban tényleg így működik. Ha nem vagy szép, nincs szilikon melled és 60 centis derekad nem érsz semmit, nem vagy nő. A társadalmi probléma pedig amit felvet a videoklip, hogy a nők úgy gondolják, ez a norma, ez az amit elvár tőlük egy jól szituált férfi. De ugyanúgy ahogy minden átlag ember átlag teste, a szétszilikonozott test is megöregszik. A legnagyobb gond az, hogy azokat a nőket akiket agyonplasztikáztat a kedves férjük dobják el a leghamarabb. Egy szilikon szűz, fiatal kislányért, akit ugyanúgy a saját képére formál majd a gazdag pasi. És ez így megy örök időkön át, ugyanúgy ahogy a 6-is Iphonet is 7-esre cseréljük egyszer, mert a régi már elavult. És van valami garancia arra, hogy a csodaszép természetes arcod nem csúfúl meg a sok botoxnak köszönhetően? Nincs. Megéri?

Hozzászólások