Ez a világ legkegyetlenebb appja!

Szakítás online

2015/06/26

Felháborító! A modern társadalom legkegyetlenebb appja megérkezett! Mennyire kell gyávának lenni ahhoz, hogy egy letölthető program segítségével szakíts?! A Binder az új Tinder, csak éppen fordítva.

Nem mondom, hogy a különválás könnyű. Ha két ember nem passzol, valamelyik fél nem érzi jól magát a kapcsolatban, másra vágyik, nem szerelmes, uram bocsá’ megtetszett valaki más (még mielőtt ágyba bújnál vele!), vagy, ha nagyon mocsok vagy és megcsalod a párod, akkor az a legtisztességesebb, amit tehetsz, hogy szemtől szembe tudatod a másik féllel, hogy vége a dolognak. De egy applikáció segítségével?!

Azon már el se merünk gondolkozni, hogy micsoda szegénységi bizonyítvánnyal kell rendelkeznie annak, aki fejlesztette ezt, de hogy még vannak is, akik használják, arra tényleg nem találunk szavakat! Ez még viccnek is rossz!

woman crying

Ma már szinte mindenki ismeri a Tindert. Igen, ez egy olyan appja a világtörténelemnek, amit jobb lenne teljesen elfelejteni. De, ha már létezik, legalább igyekszünk vele szemben toleránsak lenni. Mert hiszen sokan gondolják úgy, hogy ez a program kizárólag szexpartnerek keresésére jó, azért megadjuk az esélyt azoknak, akik (még) rendes értékrenddel bírnak, tehát valóban társat keresnek és szavaznak egyfajta bizalmat a rendszernek és a fent megtalálható lehetséges partnernek. Hiszen – ahogyan a cikk írója is így gondolja -, a hozzáálláson és a két emberen múlik minden, hogy akik egymásra találnak, milyen szándékkal ismerkednek, kimondva és nem kimondatlanul le van tisztázva, hogy mi a cél.

Ezen program ellenpólusaként jelent meg a piacon a Binder, amiről kevésbé gondolom, hogy hiánypótló lenne a piacon. Őszintén, hová tart ez a világ, ez a társadalom, ha valaki még annyira sem képes, hogy megtisztelje a másikat, akivel ideig-óráig együtt volt, hogy szemtől szemben, rosszabb esetben telefonon, de elmondja neki, hogy miért szeretne a kapcsolatnak véget vetni? Az a minimum, hogy vállalva az érzéseket és gondolatokat, de beleáll az illető a szituációba. Sokkal becsülendőbb, mint ilyen gyalázatos módon kihátrálni.

binder5

Az applikáció nem bonyolultabb, mint egy kifestőkönyv. Letöltöd a telefonodra, megadod a címzett nevét és telefonszámát, megjelölöd a nemét, majd a Tinderből ismert módon, egyszerűen jobbra húzod a kijelzőt. Ezzel egyértelmű utasítást adva a rendszernek, hogy helyetted szakítson a megadott féllel. Ennyiben nem áll meg a történet, meghatározott opciók közül kiválaszthatod, hogy milyen ürüggyel akarsz véget vetni a viszonynak. Olyan barátságos megoldások vannak, mint “Ez nem az én hibám, miattad van az egész”, vagy “Olyan, mintha egy rémálomban lennék” és “Ki vagy dobva!”. Hogy még drasztikusabb legyen, a címzett ezután egy 37 másodperces hangüzenetet is kap, amiben bővebben el lehet mondani az okokat.

Ennél borzalmasabb és személytelenebb megoldást keresve se találnánk. Kifordult világban élünk, de bízunk benne, hogy az ilyen és ehhez hasonló megoldások nagyon gyorsan eltűnnek a süllyesztőben.

Hozzászólások