Ez akár te is lehetnél!

Agykutató tizenéves a pályán?

2015/10/16

Szeretni való reklámfilmmel jelentkezett a világ első számú babagyártója. A cél, hogy arra ösztökéljék a kislányokat, bármit képesek lehetnek megvalósítani, amit csak szeretnének. Te is képes vagy rá!

A Barbie babákat sok támadás érte az utóbbi időben, elsősorban azért, mert sokan úgy vélik, nem valóságos képet mutat a kislányoknak arról, hogyan kell kinézniük a valóságban. Sokan a gyerekjátékot hibáztatják azért, hogy már fiatal korban csorbul a lányok énképe, az általa sugallt testkép pedig egyenesen felháborító, hiszen nem létezik ilyen arányokkal és idomokkal élő nő, hacsak nem nyúl plasztikához az ember.

A cég most visszavágott, de legalábbis gondolt egy nagyot, és olyan eszközhöz nyúlt, ami talán minden lány és nő életében visszaidézi a gyerekkor felhőtlen szabadságát és szépségét. Az üzenet, hogy merj álmodni, hiszen bármi és bárki lehetsz, akit csak elképzeltél magadnak. A reklámban kislányokat helyez felnőtt állásokba, így láthatunk tanárt, aki az agyról tart kiselőadást, de állatorvost is, aki sok házi kedvencen segít, sőt egy szigorú futballedzőt, aki móresre tanítja a puhány ifjakat. A csattanója természetesen az, hogy mindez csak a babaház falai között zajlik, de mindezt egy nagyon szerethető és inspiráló közegbe csomagolta.

Hozzászólások