Ez az a csokoládégolyó, amit még biztosan nem láttál!

Ínycsiklandó csokicsoda

2015/11/09

Csokoládéból nem lehet elég, pláne, ha az úgy néz ki, hogy már a látványától beindul a fantáziánk! Ez a csokoládégolyó minden fanatikusnak kihagyhatatlan, gourmet-őrülteknek egyenesen kötelező, mert ilyet még biztosan nem láttál!

Teljes lelki békével közelítettem meg ma reggel az internetet, ártatlan szörfölésnek indult, mint ahogyan minden reggel. Kíváncsi voltam a reggel legfontosabb híreire, aranyos kutyás videókat szerettem volna látni, hogy jókedvűen induljak a munkába, és a legkevésbé sem számítottam rá, hogy egy egyszerű csokoládégolyó ilyen mértékig fel fog zaklatni! Pedig de!

Mióta a közösségi oldal képes rá, hogy akaratom ellenére elindítson videókat, azóta két dologra jöttem rá. Egy, hogy rengeteg idő megy el azzal, hogy bambán nézek magam elé a telefonomat bámulva. Kettő, hogy valamiért mégis kinyílt számomra – elsősorban  a gasztro – világ.

Amikor ma reggel ez a videó elindult, már tudtam, hogy elvesztem. Ott lebegett előttem egész nap, szinte minden egyes pislogásnál láttam, ahogy a gyönyörű csokis gömb a forró öntet hatására finoman olvad el a tálban, ami alatt ott bujkál egy fagylaltos csoda és csak arra vár, hogy készítője elfogyassza. Igen, pontosan ezt láttam magam előtt. Egy isteni édességet, ami túlcsordult boldogsághormonnal, az én szívem pedig vággyal, hogy ki akarjam próbálni. Szerintem téged is lázba hoz majd!

csokolade

Hozzávalók:

  • 1 csésze fekete csokoládé
  • fagylalt
  • gyümölcs
  • kesudió
  • karamellszósz/csokoládéöntet

Elkészítés:

Amennyire fantasztikus, annyira egyszerű az elkészítése!

A csokoládét olvaszd fel egy fémedényben, folyamatos kevergetés mellett. Célszerűen gőz fölé tartsd, így nem fog odaégni a csoki. Vedd le az edényről és még egy kicsit kevergesd, adj hozzá pár szemet még a csokichips-ből, ezt is olvaszd fel benne.

Vegyél elő egy gömb alakú formázót. Ha nem áll rendelkezésedre ilyen, akkor sincs ok az aggodalomra, mert a ma annyira divatos szilikon sütőformát is használhatod, amiből két félgömb összeillesztésével ugyanazt a hatást tudod elérni.

Ha a műanyagos verziót készíted, akkor a következőt kell tenned: öntsd bele a megolvasztott csokoládét, illeszd össze a gömböt, oszlasd el benne a csokit és tedd a hűtőbe, míg megdermed. Ha szilikont használsz, akkor öntsd ki a formát, és ugyanúgy tedd hűtőbe.

A tányért díszítsd egy gombóc fagyival, tegyél rá gyümölcsöt és szórd meg a tetejét kesudióval.

És most jön a lényeg! A csokoládégolyó alsó felét olvaszd meg óvatosan egy meleg edény alján, amíg elég nagy lyukat nem kapsz a gömbön ahhoz, hogy rá tudd tenni a fagyira.

Tálaláskor annyi a dolgod, hogy forró karamellszósszal leöntöd, és ámulva végig nézed, ahogyan az olvadt csokoládé elfogyasztásra hívogat, a benne rejlő kincsekkel egyetemben.

Ugye, hogy ellenállhatatlanul ínycsiklandó? Próbáld ki te is!

Megnéznéd videón? Akkor kattints!

Hozzászólások