Ez az adventi koszorú illik hozzád

Ünnepelj csillagjegyed szerint!

2014/11/30

Ma már rengeteg ötletes és dekoratív adventi koszorú közül válogathatunk, de ha igazán egyedire vágyunk, könnyen elkészíthetjük otthonunkba vagy ajándékba a saját igényeinknek megfelelőt. Ha pedig nem tudjuk eldönteni, milyet is szeretnék igazán, a csillagjegyek segíthetnek a döntésben.

Adventskranz

A karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik, ami Szent András apostol napjához a legközelebb eső vasárnap, és egészen január 6-ig, vízkeresztig tart. Innentől számítva már csak 4 hét van december 25-ig, amivel véget is ér az advent. A szó az „adventus Domini” kifejezésből származik, ami az „Úr eljövetelét” jelenti. Minden hét végén meg szokták gyújtani a koszorún a gyertyákat: először csak az elsőt, következő héten már kettőt, majd harmat és végül karácsonykor pedig mind a négyet. Ennek a hagyománya csak a 19-20. századig nyúlik vissza.

De kihez milyen koszorú illik? A csillagjegyek segítenek!

Kos

Ami biztos, gyorsan elkészíthető koszorút válassz. Legjobb, ha olyan hozzávalókat vásárolsz, ami könnyen rögzíthető. Mindenképpen legyen a koszorúdon piros szín, lehet száraz termés, rafia akár szalagként is. Ha virágdíszt választasz, akkor inkább valamilyen ragyogó színű virág legyen.

Bika

Tegyél a koszorúdra, virágokat, gyöngyöket, és használj bátran a rózsaszínt. Emellett választhatsz még a narancsos színeket, a természetben gyűjtött terméseket, bogyókat, de akár fűszernövényekkel (fahéjjal, csillagánizzsal) is díszíthetsz.

Ikrek

Hozzád szinte minden koszorú illik, ami nem unalmas, előírás szerű. Rugalmasan fogod az „összetevőket” kiválasztani, innen is “lopsz” egy kis ötletet, meg onnan is. A sárga szín árnyalatai elvileg illenek hozzád. Ha mégsem kedveld, választhatod az égszínkéket. Száraznövény díszítések is mehetnek a koszorúra, a masni pedig legyen egyedi megoldású.

Adventskranz

Rák

Hozzád leginkább a hagyományok szerint elkészített adventi koszorú illik. Tehát a 3 lila, egy rózsaszín gyertya, az a biztos pont. A többi már a saját kreativitásodon múlik – gyöngyökkel, fehér virágokkal, vagy akár vaníliarúddal. Masnit is rakj a gyertyákhoz, mert akkor biztosan mutatós lesz az elkészült mű.

Oroszlán

A hozzád illő koszorúnak egyedinek, csillogónak, elegánsnak és gyönyörűnek kell lennie. Biztos, hogy találnál kész koszorút, ami tetszene neked, de ha mégsem, akkor határozott elképzeléssel rendeled majd meg a kedvenc virágosodnál. Kerülhet rá napraforgó virágdíszként, arany színű kiegészítők, de választhatsz narancssárga színű kellékeket is.

Szűz

Tengerkék, zöld, bézs, apró virágok, bogyós növények közül válogass. Precíz munka fog a kezeid közül kikerülni, de te valószínűleg elégedetlen leszel alkotásoddal. A mű inkább visszafogott, mint hivalkodó legyen.

Christmas wreath with cookies and spices

Mérleg

Illenek hozzád a pasztell színek, az egész koszorúnak harmóniát kell árasztania majd. Akár használhatsz csipkés díszeket, gyöngyöket, virágokat. Ezek szívet melengetők lesznek számodra.

Skorpió

Mivel egyik kedvenc színed a vörös, szalagból vagy gyertyából ez a javasolt. Díszítéshez vonzó lehet a száraz növény, termés is, de valószínű, hogy az a koszorú nyeri el tetszésedet, mely fenyőág alapra készül, viszont a hangsúlyos színe a piros lesz.

Nyilas

Természetesen szeretnél hamar elkészülni, ugyanakkor a legszebbet megalkotni. Színek közül illik hozzád a kék és a lila. A természetes anyagok mellet jó ha kerül valami csillogó is a koszorúdra. A díszítése garantáltan nem lesz visszafogott.

Adventskranz

Bak

Először megnézed, mi van otthon, hogy azokat használd fel a koszorúdhoz. Precízen elkészített munka fog kikerülni a kezed alól, és a tökéletességéhez sem fér semmi kétség. Színek közül választhatod a kéket, és inkább hideg színeket, száraz virágokat, gyöngyöket.

Vízöntő

Nálad nehéz bármit is javasolni, mert nagyon kreatív vagy, és mindig más megoldás jut az eszedbe. Ötleteid újítóak és egyediek lehetnek. Színekben vonzó lehet számodra a türkizkék, de ízlésedet nem lehet előre kiszámítani.

Halak

Akkor jó, ha egyedül készíted el művedet, hogy biztosan időben végezz vele. Ez igaz lehet a kellékek kiválasztására is, hiszen ha sokáig gondolkodsz, a végén már csak a maradékból válogathatsz. Hozzád leginkább a kagylóval, gyöngyökkel díszített adventi koszorú illik, még akkor is, ha ez nem igazán mondható hagyományosnak. Díszítésnek a pasztelles, vizes (tengerkék) színek javasoltak a számodra.

forrás: mindenegybenblog.hu

Hozzászólások