Ez igen! Kedden akár 21 fok is várható

Több-kevesebb időre kisüt a nap

2015/11/10

Kedden eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb időre kisüt a nap. Reggel az ország északi felén, napközben az északkeleti határ mentén fordulhat elő helyenként kisebb eső. Többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban 5-13, délután 13-21 fok várható.

Kettősfronti hatásra számíthatunk, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradtság, dekoncentráltság jelentkezhet. A többfelé megerősödő szél intenzívebb fejfájást, nyugtalanságot, ingerültséget is kiválthat, valamint csökkentheti a hő- és komfortérzetet, ezért ajánlott lesz rétegesen öltözködni. Ugyanakkor tovább javul a levegő minősége, szmogriadóra a következő napokban már nem kell számítani.

Szerdán folytatódik a tavaszias, de kissé szeles idő, több-kevesebb napsütéssel, délután 14-21 fok közötti maximumokkal. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Reggel már csak északkeleten válhat ködössé a levegő.

Csütörtökön is enyhe, kissé szeles, tavaszi hangulatú időre van kilátás. Hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, tartósabb ködfoltok legfeljebb az északkeleti határ mentén lehetnek. Itt hűvösebb lehet az idő, máshol 15-20 fokra készülhetünk.

Pénteken tartósan párás, ködös és napos területekre egyaránt számíthatunk, majd szombatra egy hidegfront hoz megerősödő szelet, néhány fokos lehűlést. A front útját csak elszórtan kísérhetik kisebb záporok.

Forrás: Időkép

Hozzászólások