Ez igen! Nem sablonos látnivalók a világ körül

Így még biztos nem gondoltál rájuk

2015/10/22

A világ legismertebb látványosságai talán már sokak számára egyértelműek, tudjuk, hol van a Colosseum, melyik London legismertebb tornya, hol van a Notre Dame. De ilyen megközelítésben még biztosan nem szemlélted a világot!

A kreatív gondolkodás és a különleges látásmód sok ember fantáziáját beindítja. Így születhetnek roppant lehengerlő és ötletes megoldások, de tulajdonképpen a legtöbb találmány és felfedezés is valahogy így indult világ körüli hódító útjára. Nézd meg ezt a különleges fotó összeállítást, ami Londont mutatja be egy egészen új perspektívából.

“Szerettem volna Londont úgy láttatni, ahogyan még senki nem gondolkozott róla eddig. Számomra is fontos volt, hogy körbe járjak olyan helyeket, ahol még nem voltam előtte. Az első lépés a Big Ben toronyórája volt, egyszerűen egy karórasablont helyeztem rá, és így adta ki azt a képet, ami végül egy lavinát indított el” – mondja a képek ötletgazdája. A kivitelezés igazán eredeti és egyedi lett, ráadásul eggyel magasabb szintre is emelte a fotós munkásságát. “Amikor az órás képet készítettem, egy pár kíváncsi volt rá, hogy milyen lett az elkészült fotó. Megmutattam nekik, ők pedig annyira lelkesek lettek, hogy azonnal mondtak néhány ötletet. Ők biztattak arra, hogy készítsek még ilyeneket.”

A képek, amik egyáltalán nem sablonosak – reméljük mindenki érti a célzást – lassan önálló életre keltek. Az Instagramnak hála egyre többen osztották meg őket, mígnem eljutott hírük a Lonely Planet nevű oldalhoz. Innen már csak egy ugrás volt a hírnév és a lehetőség, hogy minél több helyszínre meghívják a fotóst. “Az oldalnak nagyon tetszett az ötlet és felkértek, hogy készítsek nekik párat meghatározott helyszíneken. Így jutottam el Stockholmba, Amszetrdamba, Koppenhágába. Napokig rohangáltam egy kamerával és a sablonokkal, hogy minél jobb képek születhessenek” – meséli a sablonos fotós. Nézegess képeket!

sablon4

sablon3

sablon2

sablon

forrás: Instagram

Hozzászólások