Ez járna mindenkinek!

Te képes lennél így mosolyogni?

2015/10/13

Azt mondják, a mosoly a legrövidebb út két ember között. Egy olyan görbe, amely minden bajt kiegyenesít. Te vajon képes lennél bármilyen helyzetben mosolyt és szeretetet adni, hogy segíts másokon? Mert van, aki szerint a dicséret mindenkinek jár.

Az elismerés utáni vágy mindannyiunkban ott buzog. Szükségünk van rá a munkahelyünkön, a kapcsolatunkban, a barátságban. Érezni, hogy fontosak vagyunk, számítunk a másiknak. De vajon mi történik olyankor, ha ezt egy teljesen vadidegentől kapjuk, aki nem ismer minket, az erényeinket, még is azt gondolja, hogy jár nekünk a törődés?

Tanulságos rövidfilmmel ált elő egy csapat, amelynek főszerepét a Dr. Csontból is ismert TJ Thyne játssza. Egy parkolóőr mindent megtesz annak érdekében, hogy a jegyüket érvényesítésért váró emberek ne csak úgy álljanak előtte, mint a robotok. Mindenkihez van egy kedves szava, mindenkinek mosolyt csal az arcára, ami a kezdeti döbbenet után valóságos érzésekben csapódik le. A parkolóőr célja, hogy mindenki engedje látni igazi énjét, bepillantást nyer mások belső világába, gyengeségeibe, azokból pedig előnyt kovácsol és megmutatja, mi, vagyis inkább ki rejlik a látszat mögött. Hamarosan kígyózó sorok várják. Ám még ő is ütközhet falakba, amikor egy gyönyörű fiatal lánnyal találkozik, aki képtelen mosolyogni. A film még 2007-ben készült, de mondanivalója talán manapság jóval aktuálisabb, mint valaha. Nézd meg a díjnyertes alkotást!

Hozzászólások