Ez lehet a rászorulók kiútja

Segítségnyújtás, egyszerűen de nagyszerűen

2016/08/01

Több helyen alakultak már szabad könyvtárak, amiknek a lényege, hogy elveszel egy könyvet, ami neked tetszik és beteszel helyette egy másikat, amire már nincs szükséged. Ezt a kezdményezést most továbbfejlesztették, rászorulók részére.

Magyarországon is találni hasonló könyvtárakat, ami remek ötletnek bizonyosult. Így folyamatosan újabb és újabb olvasnivalókhoz juthatunk, anélkül, hogy egy halomnyi pénzt kéne fizessünk érte. Ezen ötlettől vezérelve egy amerikai hölgy fejében remek gondolat fordult meg. A terv a következő volt: alakítsanak ki olyan kamrákat, ahová az emberek betehetnek különböző termékeket, a rászorulók pedig elvehetik.

Remek javaslat volt ez a nő részéről, ugyanis 250 dolláros (67 ezer ft) támogatást kapott a kamra létrehozására. Azóta rohamosan terjed az amerikai államokban az ilyesfajta segítségnyújtás. Jessicának -akitől származik az ötlet- már több tízezer követője van a Facebookon és egyre több ilyen helyet hoznak létre.

Bármit be lehet tenni ezekbe a kamrákba, konzerveket, pelenkát, higiéniai termékeket. Az iskolakezdés közeledtével, a tanintézmények mellett is elhelyeznek majd hasonló dobozokat, amibe tankönyveket, írószereket várnak.

Igazán hasznos kezdeményezésnek tűnik ezen helyszínek létrehozatala. Magyarországon is elterjedhetne, hiszen megannyi ember él az utcán, alapvető szükségleteik kielégítése nélkül. 

Hozzászólások