Ez lenne a világ legmeghatóbb karácsonyi reklámja?

Nyolc éve minden alkalommal több ezren várják

2015/11/06

A karácsony előtti időszak mindenkinek a szívébe melegséget hoz, a legnagyobb áruházláncok és cégek pedig egymás között versengenek a nézők kegyeiért, hogy megható reklámjaikkal túllicitálják a másikat. Döntsd el te, hogy ez most mennyire szívhez szóló!

Az egyik legismertebb karácsonyi reklám talán világszerte a kóla Télapós megoldása, amiben jól tudjuk, hogy a sok szánkó, kamion vagy éppen vonat megannyi ajándékot rejt, és minden gyerek otthonába eljuttatja a megfelelő csomagot valamilyen úton-módon. Nálunk talán kevésbé ismert a John Lewis kereskedelmi lánc, aki viszont járt már Angliában az jól tudja, hogy ez a britek egyik kedvenc bevásárlóközpontja. A cég már 2007 óta készít karácsonyi videókat, és eddig kivétel nélkül nagy sikert arattak a reklámok. Ehhez talán az is hozzájárult, hogy jó érzékkel mindig egy ütős sláger csilingelős feldolgozása adta az alaphangot, így a szív már azelőtt összeszorult, hogy a képek sorozata történetté állt volna.

Most valami mégis megrekedt, mert egy olyan elképzelt történet született az áruházlánc karácsonyfája alatt, ami sokaknál fennakadt a szűrőn. Adott egy kislány, aki hatalmas távcsövén át kémleli az eget. Váratlanul egy idős bácsira lesz figyelmes, aki szomorúan, magányosan ücsörög egy padon. Eddig minden rendben is volna, hiszen tud egy ilyen helyzet annyira szívfacsaró lenni, hogy mindenkiben azonnal buzogni kezdjen a tettvágy. Az elképzelt történet ott szűnik meg igazán átütővé válni, amikor kiderül, ez a bácsi a Holdon ücsörög teljes magányban, a kicsi lány pedig földi otthona ablakán keresztül szeretné egy mosollyal megajándékozni. Ez kivételesen most még az angoloknak is sok volt. A mesebeli helyzet valahogy nem hozta azt az élményt a nézőknek, amit a cég eddigi nyolc karácsonyi reklámfilmje adott.

Szó, ‘mi szó, a történet nálunk is fennakadt. Valahogy csak nem gyűltek könnyek a szememben a videó végére, pedig igazán szeretek meghatódni a kedves történeteken. Neked hogy tetszik a reklám?

Hozzászólások