Ez most komoly? Köldök kihívás?

Nem mindegy, hogy fitt vagy hajlékony

2015/06/12

Tulajdonképpen kimondható, hogy a huszonegyedik század betegsége a kihívás-láz. Úgy terjed, mint a pestis, egyre több őrültséget valósítanak meg fiatalok és lesz belőle egy világot megmozgató Instagram-cunami. Íme itt a köldök kihívás. Nem ismered? Segítünk!

Ha még valakinek nem lenne elege a kihívásokból, akkor íme egy újabb, csak hogy biztosan mindenki megtalálja a neki tetszőt, amivel azonosulni tud. A köldök kihívás az újabb nagy találmány, ami a Weibo nevű kínai oldalról ered, ami tulajdonképpen a Twitter ázsiai megfelelője. Egy ismeretlen eredetű amerikai tanulmányra hivatkozva egyre többen tekerednek körbe a törzsük körül, csak hogy elérjék a köldöküket.

Eszerint a kutatás szerint ugyanis azok, akik ilyen módon meg tudják érinteni a hasuk közepét, tökéletes testi adottságokkal rendelkeznek, semmi szükség a fogyókúrára és diéta. Amennyiben valaki lát összefüggést a dolog között, az kérjük tegye fel a kezét, vagy írjon nekünk.

köldök3

Kínában már viharos gyorsasággal terjed az új köldök kihívás, több mint 130 millióan posztolták fotójukat, ahogyan képesek megérinteni a hasukat, vagy éppen nem, de elég viccesnek találták a képet ahhoz, hogy megosszák a nagyvilággal. Sok hazájukban ismert sztár is csatlakozott a kihívókhoz. Az üzenet nagyon egyszerű: ha képes vagy kicsavarodott törzzsel megérinteni a köldöködet, akkor nem szükséges fogyókúráznod, azonban ha nem, akkor kezdj el megszabadulni pár fölös kilótól. Nos, a legnagyobb baj nem is az, hogy van egy újabb szenvedély, aminek hódolni lehet, hanem az ismételt negatív hullám, amit elindíthat egy ilyen téves következtetés. Mert lássuk be, nem egyszerűen arról van szó, hogy kinek mennyire vékony a dereka.

köldök6

Az orvosok is arra figyelmeztetnek, hogy senki se kezdjen ész nélküli fogyókúrába, ha nem sikerül teljesíteniük a feladatot. Ugyanis a végeredmény nemcsak attól függ, hogy ki mennyire vékony, hanem a hajlékonyságtól és a karok hosszúságától is. Így előfordulhat, hogy egy kicsikét köpcös, pocakos férfi is meg tudja érinteni a köldökét, míg egy láthatóan vékony, dekoratív nő csak az oldaláig képes kifordulni.

köldök2

Tehát, ha még valaki mindig úgy gondolná, hogy a photoshoppolt világ nem elég bizonyíték arra, hogy a valóságtól oly’ távol álló idealizált képek csak a képzelet szüleményei, az nyugodtan keressen rá a #bellybuttonchallenge kifejezésre, és győződjön meg maga a helyzet valótlanságáról.

Léteznek borzasztó elkeserítő ellenpéldák is. A jeges-vödrös sikerén felbuzdulva mindenki kihívásokat talál ki. Csakhogy, míg az egyik lehet könnyed és vicces, addig a másik sértő és megalázó egyesek számára. Nézd meg, mi verte ki a biztosítok a legutóbb az interneten!

mellrák6

Hozzászólások