Ez nagyon kínos: 240 milliós pénzkidobás a Fradinál

Pár hónapig bírta a méregdrága gyep

2015/03/05

Nem ördögtől való dolog, és előfordul egy futballpálya életben, hogy tönkremegy a gyep. Viszont ha pár hónapja hozatták hozzá a fűmagokat Skóciából, majd nagy gondossággal ültették, és összesen 240 milliót költötték rá, mint a Fradinál, akkor a szituációt akár kínosnak is nevezhetjük.

A Fradi új stadionját, a Groupama Arénát 2014. augusztus 10-én nyitották meg, a José Mourinho vezette Chelsea jött ide a nyitómeccsre, és az egész építményt Európa egyik legmodernebb multifunkciós létesítményeként harangozták be. Ez valószínűleg így is van, viszont a nagy modernizálásban rendesen elszúrtak valamit a futballpálya gyepével.

fradistadion2
Fotó: ferencvaros.hu

Pedig minden adott volt: 240 millió forintot költöttek rá, Skóciából hozták hozzá a fűmagokat, ottani szakemberek segítettek a befüvesítésben, vízelvezető-rendszer van a fűthető pálya alatt, és hat speciális gépet is vásároltak, ami megvilágítja és regenerálja a gyepet. Pont mint a nagyoknál.

Ez idáig mind szuperül is hangzik. Az viszont már nem annyira, hogy télen, vagyis összesen négy hónap után az egész negyedmilliárdos projekt ment a kukába, és ki kellett cserélni a teljes pályaborítást. Valami nem stimmelt már a lerakásnál sem, a gondok pedig csak szaporodtak.

fradistadion3
Nehogy kiderüljön, hogy túltáplálták a füvet (Fotó: Facebook)

A Blikk úgy tudja, a Fradinál ezúttal nem brit, hanem német szakemberek irányították a cserével kapcsolatos munkát, és csak a téli szünet hónapjai álltak rendelkezésre, hogy a fű megerősödjön. Az új gyep szerdán debütált a Csákvár ellen, majd hosszabb távon kiderül, ezúttal is sikerült-e eltapsolni több százmilliót.

És nagyon érdekes és jogos a hír24.hu felvetése, miszerint a Fradi miért hozat ide külföldi ezermestereket, mikor itt a felsőpakonyi gyár, amely már a 2008-as osztrák-svájci Európa-bajnokságra is szállított, és többször is bizonyított, például a Videoton pályáján is “felsőpakonyi fű” van.

Hozzászólások