Ez történt az 52. Super Bowlon

Nem sikerült a címvédés

2018/02/05

Igazi pontzuhatag hullott az 52. Super Bowlon, ahol a Philadelphia Eagles 41 pontot szerezve legyőzte a New England Patriotst.

Bár a Hazafiak nyerték a pénzfeldobást, az Eagles támadhatott először a döntőnek otthont adó US Bank Stadiumban. Mindkét csapat lendületesen kezdett: Nick Foles és Tom Brady is mezőnygólig vezette csapatát, Jake Elliott és Stephen Gostkowski (ekkor még…) nem hibázott.

Nem sokkal később Foles Alshon Jefferyt találta meg egy 34 yardos TD-passzal, Elliott viszont kihagyta a jutalomrúgást, hatpontos Philadelphia-előnnyel zárult az első negyed. (3–9)

A New England először szerzett pontot egy Super Bowl első negyedében – nyolc finálét kellett várni erre.

A második negyed elején Gostkowski elé nem sikerült jól letenni a labdát, így 26 yardról mezőnygólt hibázott. Néhány perccel később tovább bosszankodhattak a Patriots-drukkerek: Brandin Cooks óriási ütést kapott, ennek következtében vissza sem térhetett a pályára.

Az Eagles viszont újabb touchdownt ünnepelhetett: nagyszerű Foles-passzok után LeGarrette Blount futott a célterületre 21 yardról – a Sasok kétpontos kísérlete viszont nem sikerült. (3–15)

Gostkowski mezőnygóljával zárkózott közelebb a New England, majd a felpattanó Foles-passzt Duron Harmon fogta meg (interception). A támadás végén James White futott hatpontosával közelebb hozta a Hazafiakat, Gostkowski azonban kihagyta a jutalomrúgást. (12–15)

Ami korábban Bradynek nem sikerült, az Folesnak igen: az irányító elkapóvá avanzsált, a tight end Trey Burton által passzolt labdát a célterületen belül kapta el (12–22), tízpontos Eagles-előnynél jöhetett a félidei show Justin Timberlake-kel.

A harmadik játékrészben igen hatékony offenzívákat láthattunk: először az addig csendes Rob Gronkowski elkapásával zárkózott feljebb a Patriots, erre persze a Philadelphiának is volt válasza: Corey Clement kapott el egy 22 yardos TD-passzt. Bradyék azonban nem hagyták magukat, az alapszakasz-MVP Chris Hogant játszotta meg. (26–29)

A negyedik negyed Jake Elliott értékesített egy 42 yardos mezőnygólt, azonban Gronkowskit megint nem lehetett megállítani, a domináns tight end touchdownja egypontos Patriots-előnyt jelentett. (33–32)

Amire jött az Eagles válasza, Zach Ertz hatpontosa (33–38) után pedig még mindig több mint két perce maradt Tom Bradynek és a New Englandnek arra, hogy fordítson.

Viszont arra, ami ezután történt, nem sokan számítottak: Brady kezéből Brandon Graham kiütötte a labdát, Derek Barnett pedig összeszedte (fumble). A Patriots még egy Elliott-mezőnygólt követően újra támadhatott, ám nem tudott pontot szerezni – története során először nyert Super Bowlt a Philadelphia Eagles!

forrás

Hozzászólások