Ezek a legdrágább ételek a világon

Kaják, melyeket csak a legnagyobb luxusban élők engedhetnek meg maguknak

2018/02/02

Gondoltad volna, hogy létezik 870.000 ft-os leves, vagy 170 ezres gomba? Ezek mellett még sok más borsos árú finomság van a világon, amit most megmutatunk.

1. Matsutake gomba
Ez a fajta gomba Japánban őshonos, de más ázsiai területeken is megtalálható. Mivel nincs rá mód, hogy ápolják őket, így nagy esély van rá, hogy lassan eltűnik a föld színéről. Ritkasága miatt 600 dollárba (170.000 ft) kerül egy kg.

2. Kopi Luwak kávé
Drága kávékról már írtunk egyszer és akkor ez a fajta nem is került bele. Pedig nagyon különleges, hiszen nem szokványos eljárással pörkölik meg a szemeket. Egy kilogramm kb. 350000 forintba kerül. 

3. Albínó kaviár
Egy kilogramm ebből a kaviárból 2.700.000 forintot ér. Az albínó tokhal a Kaszpi-tengerben él és csak akkor érdemes az ikráját fogyasztani, mikor meghaladta a 100 éves kort. Éppen ezért ilyen drága. 

4. Fecskefészek leves
Az ár a fecskefészek beszerzésének nehézsége miatt ilyen magas, ugyanis egy fészket megszerezni nem egy veszélytelen művelet. A leves a madarak nyálával készül, mindenféle adalékanyag felhasználása nélkül. Az ára 870 ezer forint. 

5. Sáfrány
Ez a rendkívüli növény csupán 7 napig terem minden évben. Továbbá ahhoz, hogy összegyűljön 1 kg sáfrány 30000 virág leszedésére van szükség. Az ára 400 és 1000 dollár között mozog. (115000 ft- 290000 ft)

6. Fehér szarvasgomba
A szarvasgomba tartásának különleges feltételei vannak, és speciális tartást is igényel. Az ára kilogrammonként 610 ezer forint.

7. Ayam cemani fekete csirke
Indonéziában tenyésztik ezt a fajta csirkét és nem is exportálják máshova a madárinfluenza veszélye miatt. A helyiek 200 dollárért jutnak hozzá a csirkéhez, de ha valaki megpróbálná beszerezni illegális úton több ezer dollárt kéne kifizessen.

8. Japán wagyu steak
A wagyu steak japán marhából készül, a hús illata isteni. A borjúk növekedésük során sört isznak, masszázst kapnak és klasszikus zenét hallgatnak. 1 kg hús ára 130 ezer forint.

9. Szárított ibériai sonka
Spanyolországban gyártják a világ legdrágább sonkáját. Az ibériai sertést kizárólag makkal táplálják és hatalmas területeken legeltetetik őket. 

10. Jávorszarvas sajt
A legdrágább sajtot csupán egy helyen állítják elő a világon: a Moose House Farmon Svédországban. Megjelenése emlékeztet a feta sajtra, az ára viszont 310 ezer forint. 

Hozzászólások