Ezek lesznek az év legjobban várt eseményei

A világ legnevesebb rendezvényei

2018/01/16

Minden évnek vannak olyan eseményei, amit nagyon várunk legyen az akár külföldi vagy éppen hazai rendezvény. Lássuk a legjobban vártakat!

1. Grammy-díj
A 60. Grammy-gálát január 28.-án rendezik meg. A Grammy-díj egy évente átadásra kerülő díj, mely a zeneipar az évi kimagasló eredményeit hivatott elismerni. A díjátadó ünnepséget neves előadók fellépései kísérik, és a nagyobb figyelmet kiváltó díjak átadását a televízió is közvetíti. A mai napig a Grammy-díj a legnagyobb presztízzsel bíró elismerés a zeneiparban.

grammy

2. Super Bowl
Február 4.-én került megrendezésre a Super Bowl, mely a fő amerikaifutball-bajnokság, az NFL döntője. Az NFL két konferenciája, az AFC és az NFC győztese játssza egymással. Az USA-ban kisebb fajta nemzeti ünnepnek számít az esemény, milliók nézik a televízióban. Az amerikai futball egyre nagyobb nemzetközi népszerűsége okán a világ többi táján is egyre több nézője van, bár Európában az időeltolódás miatt hajnalra csúszik a mérkőzés közvetítése.

Super_Bowl_logo.svg

3. Story-gála
A Story Ötcsillag-díj a Story című hetente megjelenő bulvármagazin 1999-ben alapított díja, amit az olvasók szavazatai alapján ítélnek oda több kategóriában. Idén február 10.-én kerül megrendezésre. A hazai celebvilág egyik legelismertebb eseménye.

story gala

4. Oscar-díj
Az Oscar-díj az Egyesült Államok legrangosabb filmművészeti díja, amelyet a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) ad ki több kategóriában 1929 óta. A díjakat látványos gála keretében minden év februárjában (általában a hónap utolsó vasárnapján) adják át Hollywoodban – 2002 előtt Los Angelesben (korábban néhányszor New Yorkban is rendeztek gálát). A számos kategória jelöltjei az előző évben bemutatott filmek alkotói közül kerülnek ki, az Akadémia állítja fel a jelöltek listáját, a technikai kategóriákban három, a többi kategóriában öt jelöltet választanak ki, kivétel a Legjobb film kategória, melyben 2010-től 10 jelöltet választanak ki. Idén a 90. gálát március 4.-én rendezik meg.

oscar dij

5. MET-gála
A divatvilág egyik legnagyobb eseménye, természetesen a fashion weekek mellett. Mindig a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban rendezik meg ezt a színvonalas eseményt. Idén április 30.-án tartják. 

MET-1

6. Cannes-i Filmfesztivál
A világ legismertebb és legnagyobb presztízsértékkel bíró filmfesztiválja, melyet minden év májusának második felében tartanak Cannes-ban. A fesztivál fődíjáért, az Arany Pálmáért versenyző filmek vetítésének legfőbb helyszíne a Croisette körúton fekvő Fesztivál- és Kongresszusi Palota. 2018-ban május 8. és 19. között kerül megrendezésre. 

cannes

7. Foci VB
Elérkezett egy újabb év, melyet minden focirajongó lelkesen várt. 2018-ban a VB első meccsét a házigazda Oroszország fogja játszani Szaúd-Arábiával. A hosszú esemény kezdő időpontja június 14. 

fifa

8. MTV Europe Music Awards
Az MTV Europe Music Awards (röviden EMA) 1994-ben az MTV Video Music Awards európai alternatívájaként jelent meg. A VMA-vel ellentétben a legtöbb díj a nézők szavazata alapján dől el. Az EMA-t évről évre más helyszínről közvetítik. Olaszország, Spanyolország és Hollandia kétszer, az Egyesült Királyság négyszer, Németország pedig ötször volt házigazdája az eseménynek. A díjátadót élőben az MTV Europe és az összes MTV csatorna – beleértve az online adást is – egyaránt közvetíti. Idén november 4.-én rendezik meg. 

mtv ema

Hozzászólások