Ezek lesznek idén a legtrendibb fitness formák

Törj ki, lázadj, játssz!

2016/01/05

A fitness forradalom tovább gyűrűzik, 2016-ban is dübörög a láz, hogyan lehetünk még sportosabbak, egészségesebbek és dögösebbek. Most megtudhatod, hogyan teheted meg mindezt úgy, hogy még trendi is legyél! Fittülj!

received_2491012060986581

A pilates és jóga aranykorát éli, ennek csillogása nem tompul egy percre sem, úgyhogy ha ezt a mozgásformát választanád idén, akkor nem lőhetsz mellé. De van még itt pár opció, ami közül eldöntheted, mivel tartod karban a testedet a majom évében, ami egyébként a lázadás, a motiváció és új vállalások megvalósításának éve! Itt az ideje, hogy valami újba kezdj, és abban találd meg magad, ami felszínre hozza a benned rejlő kitartást, kreativitást, energiával tölt fel és még a testednek is jót tesz. A Huffington post csapata összeszedte a 2016-os év legtrendibb mozgásformáit, amiket most mi is elhoztunk neked!

Back to basic

Az elmúlt időszakban egyre látványosabban fejlődtek a saját testsúlyos edzésformák, néha már az az érzése támadt az embernek, mintha a középiskolai tornaórákon lenne. Ennél persze jóval intenzívebben zajlanak ezek a fitness órák, ráadásul komolyabb szériaszámmal. Ennek az irányzatnak a növekedésére idén is lehet számítani, várhatóan gombamód nőnek majd ki a különböző új nevet viselő cross-, fight- és body elnevezésű fittségek.

 

fitness

Nők esetében kimutatták, hogy a kis csoportokban végzett edzések növelik a motivációt és a kitartást, rendkívüli szociális felhajtóerővel bírnak ezek a foglalkozások, így ha úgy érzed, hogy még nagyobb inspirációra van szükséged, akkor ezt válaszd!

Felpörgetve

Na, ez csak az igazán újgenerációs fitness! Nyugaton már nagyon menő, nálunk még kevésbé, de ami késik nem múlik, ez az edzésforma annyira trendi, hogy biztos vagyok benne, hamarosan nálunk is felkapják a különböző fitnesstermek. Ennek a titka a virtuális valóságban rejlik, és amilyen ütemben fejlődik a modern technológia, nem meglepő, hogy az edzőtermekbe is begyűrűzött. Már most bizsereg a lábam, hogy ki akarom próbálni!

Ha a magazin szimata nem csal, hamarosan mi is olyan órákon vehetünk részt, ahol 3D LED-falakon és kivetítőkön elevenedik meg előttünk a hegy, amit éppen megmászunk, vagy az út, ami mentén végigtekerjük a spinning órát, de egy lankás táj mentén is teljesíthetjük a kitűzött futótávot. Kíváncsian várjuk ezt az újítást!

Szabadon

Ez végre valami olyan, ami nálunk is egyre nagyobb hírnévnek örvend! A kültéri csoportos edzés, jógázás, futás és egyéb mozgásra ösztönző aktivitások szinte hónapról hónapra jelentkeznek új programmal, ennek 2016-ban sem lesz vége! Sőt, ha hinni lehet a jóslatnak, akkor még az is előfordulhat, hogy maguk a munkáltatók veszik vállukra ezt a küldetést és ebédidőben, vagy egy rövidített nap után közösségi fitness órákat tartanak majd a parkban, vagy az iroda udvarán.

Ezek az alkalmak kiválóak arra, hogy kikapcsoljuk az agyunkat, néhány aktív pillanatig letegyük a napi stresszt és úgy szabaduljunk meg a fölös energiáktól, hogy azt hasznosan a javunkra fordítsuk. Nem beszélve arról, hogy néhány percig újra gyerekek lehetünk és önfeledten játszhatunk anélkül, hogy kötelező lenne.

Hozzászólások