Ezekben a szettekben fesztiválozz!

Szuper felsők a gardróbból

2015/07/08

Már javában benne vagyunk a fesztiválszezonban, ideje eldöntened, hogy mit veszel fel a következő buliban. Ez az az időszak, amikor semmivel sem kell törődnöd, bármiben mész is bulizni, biztos, hogy divatos leszel benne. Fesztiválozz úgy, ahogy és amiben neked jól esik!

Aki nem tudná, mikor van, Volt, lesz óriási buli kis hazánk valamelyik égtáján, az nálunk is jócskán tájékozódhat. A legtrendibb party helyek már teljesen megteltek, most épp a Balaton Sound a soron következő ezen a héten, de ha kicsit több időre van szükséged a legyártáshoz, akkor az augusztusi Sziget Fesztiválköztársaságban már simán hódíthatsz ezekben!

Ha ötleted sincs, mit vegyél fel, de nem akarsz egy zsák pénzt új szettekre költeni, amit aztán úgyis vagy összesározol, vagy leiszol, vagy elszakítasz, akkor kotord elő a szekrény mélyéből egy régi rongyodat, és turbózd fel kicsikét.

A legegyszerűbb megoldások mindig a legjobbak, nincs szükség itt tehetségre, vagy divattanulmányokra. Néhány határozott vágással, csomóval és szakítással máris új külsőt varázsolhatsz a felsődnek. Hidd el, a többiek mind azt akarják majd tudni, hogy hol vetted a szerelésed.

Fodros

Itt van mindjárt ez a bájos fodros megoldás. Vegyél két nagyon olcsó felsőt, az egyik lehet egy számmal nagyobb. Vágd ketté a nagyobbat, ennek darabjaiból készülnek majd a fodrok. Miután ketté szedted, vágd ferde csíkokra a felső anyagát, az egyik felét mindegyiknek vágd hullámosra, hogy a felvarrásnál szépen fodrozódjon majd. Varrógéppel vagy kézzel szaladj végig az egyik oldalán, majd húzd meg a cérnát, hogy hullámos legyen az anyag.

felső4

Ezeket a lépéseket minden egyes csíkkal ismételd meg. Ezt követően már nincs más dolgod, mint olyan elrendezésben, formában, rétegezésben, ahogyan csak szeretnéd, de felvarrd az anyagot a pólódra. Bomba biztos egyedi kivitel.

felső7

Aszimmetrikus

Nemcsak a fodrok, de az optikailag ferde hatású felsők is újra divatba jöttek. Végy elő bármilyen régi pólót, fordítsd ki. Az egyik oldalára, nagyjából a saroktól egy ujjnyira illessz egy szalagot, vagy egyszerűen egy hosszabb anyagdarabot a képen látható módon. Ez lesz majd a masnid. Hagy hosszúra a kilógó végét, hogy meg tudd majd kötni. Minél magasabban rögzíted a póló belsejében, annál hosszabban tudod majd összehúzni a póló alját. Rögzítsd oda egy vékony anyagdarabbal. Fordítsd vissza a pólót, húzd meg a két végét, hagyd, hogy összegyűrje az anyagot, máris kész a pólód!

felső11

Rojtos

Talán önös érdekből, talán a cikkünk csúcspontjaként, de a végére hagytuk az igazán ütős darabot. Ezt még a Coachellán is megirigyelnék! Vegyél két egyforma atlétát. Ha igazán egyedi akarsz lenni, akkor tulajdonképpen különböző darabokból is megcsinálhatod. Az egyik atléta szolgálja az alapot, amihez a rojtokat hozzá fogod varrni, ezt tedd egy kicsit félre. A másiknak először vágd le a két oldalát, vedd külön az első és hátsó felét. A nyaki varrásig szabdald vékony tincsekre a felsőt. Ha ezzel megvagy, tulajdonképpen nincs más dolgod, csak hozzávarrni a másik atlétához. Ha még különlegesebb darabot szeretnél, akkor díszítsd gyöngyökkel. Az arany még mindig nagyon menő.

felső12

 

Hozzászólások