Ezeket soha ne mondd a “házasságellenes” nőknek

Ne szólj szám, nem fáj fejem!

2014/07/15

A nőknek egy bizonyos része – általában a nagyobb hányada – odáig van az esküvőkért, de nyilván akadnak olyanok is, akik nem rajonganak az ilyen típusú felhajtásért. Számukra rémálom, ha folyton ezzel a témával nyaggatják őket, ezért összegyűjtöttünk nektek néhány témát – az amerikai Cosmopolitan segítségével – amit jobb, ha nem feszegettek a házasságellenes hölgyek körében. Ugyanis ők valahogy így élik meg ezt: „Nem akarom magam lekötni, nem akarom hallani esküvői harangokat és az indulót, sőt a páromra se szeretnék férjként tekinteni. De ez természetesen nem azt jelenti, hogy elítélem azokat, akik ezekre a dolgokra vágynak.”

  1. Nem szeretnéd, hogy a párod hivatalosan is hozzád tartozzon? – Tíz éve vagyunk együtt, és már öt éve együtt élünk. Van egy közös otthonunk, tehát úgy gondolom, hivatalosan is egymáshoz tartozunk.
  2. Ó, Istenem! Soha nem tudnám magam biztonságban érezni egy kapcsolatban házasság nélkül. – Akkor házasodj meg! Viszont vannak olyan párok, mint mi is, akiknek az a tudat jelenti a biztonságot, hogy kizárólag mi létezünk egymásnak. Ehhez pedig nincs szükség hivatalos papírokra, egy-egy aláírásra a városházán, vagy a hitvesi csókra a rokonok előtt.
  3. De nem szeretnétek „érvényesíttetni” a kapcsolatotokat? – A mi kapcsolatunk ugyanúgy érvényes, mint azoké, akik házasságban élnek. Nem a hivatalos szervek teszik azzá, hanem mi.
  4. Az esküvő és a házasság egy nagy mérföldkő lenne az életedben. – Nem. A te értékrendedben, és ezáltal az életedben számít ez mérföldkőnek; nem az enyémben.
  5. Miért ítéled el a házasság intézményét? – Semmi bajom nincs vele, és tiszteletben tartom azoknak a döntését, akik számára ez fontos. Sőt, örülök is a barátaimnak, akik összekötötték az életüket, viszont én nem vágyom erre.
  6. Kislányként soha nem tervezgetted, hogy milyen lesz majd életed „nagy napja”? – Álmodoztam a ruháról és a nagy felhajtásról, de soha nem az esküvő játszott főszerepet nálam.
  7. Ha már itt tartunk, nem fogod bánni, hogy nem viseltél menyasszonyi ruhát? – Dehogy fogom. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem vonulnék végig a kifutón egy csipkés fehér dresszben.
  8. Ha nem lesz esküvőd, elszalasztod életed nagy napját, amikor minden csak rólad szól, míg a családod és barátaid összegyűlnek, hogy téged ünnepeljenek. – Erre más körülmények között nem kerülhet sor?!
  9. Nem szeretnél hercegnő lenni egy teljes napig?
  10. És mi a helyzet az ajándékokkal? Azokat mindenki szereti… – Már az is kellemetlen számomra, ha belegondolok, hogy a meghívott ismerősök azzal töltik szabadidejüket, hogy azon görcsölnek, mit vegyenek nekem az általam előre összeállított kívánságlistámról.

+ 1. De a jegygyűrű biztos elgondolkodtat?! – Nincs szükség esküvőre ahhoz, hogy a páromtól kapott ékszereimet hordjam a hétköznapokban.

Hozzászólások