Ezekkel a nyaralásokkal jársz legjobban idén!

Közeleg a nyár...

2017/04/04

Indul a nyári szezon és sokan már előre lefoglalják a nyaralásukat. Azonban elég nehéz kiválasztani mivel járunk a legjobban, mind helyileg és anyagilag is.

Olyannyira a nyári üdüléseimet tervezgetem már, hogy kizárólag erre tudok gondolni. Ennek következtében utánanéztem néhány felkapott és kevésbé felkapott helyszínnek is. Kiválogattam párat, melyek nagyon elnyerték a tetszésemet valamilyen okból. Szemezgettem több kategóriában is, hogy melyikkel járunk a legjobban. A válogatásba kerültek drágább, olcsóbb, pihenős, aktív pihenős, tengerparton fetrengős, kirándulós helyszínek is.

1. Korzika, Franciaország

Habár Korzika már néhány évszázada Franciaországhoz tartozik, teljesen más érzést biztosít, mint az anyaföldje, más karaktere van, más a nyelv, másak az ételek, illetve a szokások. Ha mindenképp tengerparti nyaralásra vágysz, Korzika tökéletes helyszín a napfény, a hosszú, meghitt esti séták és a vízisportok szerelmeseinek. Eleinte a sziget sűrű, zöld élővilága okoz meglepetést az idelátogatóknak. Fantasztikus partvidékkel rendelkezik, így csodás tengerparti tevékenységeket végezhetünk Korzikán. Úszhatunk, napozhatunk, windsurfingezhetünk kite-szurfingezhetünk. Sőt, ha erre a szigetre látogatsz, emlékezetes búvárkodásban lehet részed.

2. Miami, Florida

Akik úgy érzik, hogy tombol bennük a fiatalos kalandvágy, szeretik az éjszakai életet, és a trópusi környezetet, számukra Miami lesz a tökéletes választás. Számtalan luxushotel szolgálja ki az ide utazók igényeit, pompás körülmények között. Ha Miamit választanád, garantáltan rengeteg gasztronómiai élményben lesz részed. Szuper a tengerpart, sok vásárlási lehetőség van és annál is több látnivaló.

3. Shanghai, Kína

Az összes, előkelő új esemény várhatóan továbbra is megfizethető lesz az utazók számára Kína leghíresebb tengerparti városában, Shanghaiban. Nem elképzelhetetlen az a tény, hogy itt a diákotthon-szállások már kevesebb, mint 10 USD kezdődnek és a középkategóriás hotelek is elfogadható árakat kínálnak. Természetesen a kevésbé baráti áru, nagy nemzetközi nevű és trendi „Boutique” hotelek kínálatával is találkozhatunk. Hasonlóan a szállásokhoz, az éttermek kínálata is változó: karakteres utcai ínyencségek vannak már egy dollárért, valamint a népszerű éttermek nagy porciókat is kínálnak egy kicsit többért.
A séta a város biztonságos és nyüzsgő utcáin a legjobb módja annak, hogy megérezhessük ennek a gyorsan változó metropolisznak a pulzálását.

4. Szamoa

Már korábban is hallhattuk Szamoáról, hogy gyönyörű, egzotikus felfedezetlen trópusi paradicsom, amely megfizethető áron kínál kikapcsolódást az ide látogató turisták számára. Az ide érkezők alacsony árakon utazhatnak busszal és az egyszerű, idilli tengerparti kunyhószerű szállásokat is igénybe vehetik, amelyek többnyire a helyi családok tulajdonában vannak, és a tulajdonosok olykor vacsorára is meghívják vendégeiket.
Fentiek alapján, úgy mint oly sok más szép hellyel kapcsolatban elmondható-, Samoa szigetét is érdemes a közeljövőben felfedezni! Leginkább Új-Zélandról vagy Ausztráliából érkeznek ide turisták, hiszen ezekre a szigetekre kínálják az egyik legjobb utazási ajánlatokat a Csendes-óceánon.
Samoa fővárosa és egyben a legnagyobb városa Apia, melynek piacai kiválóan alkalmasak arra, hogy megismertessék az idelátogatókkal a mindennapi életet. Maketi Fou, az a hely, ahová mindenképpen érdemes elmenni egy kis ajándékvadászatra és megkóstolni az utcai ételeket.

5. Transzfogaras, Románia

Románia híres a gyönyörű tájairól, az égbe nyúló hegyeiről, ám sokan alábecsülik a szépségét. Mivel nem feltétlen kell repülőre ülni, hogy ezeket a helyeket elérjük, költséghatékonyan is meg lehet oldani egy ilyen kiruccanást. Sőt, aki teheti mindenképp üljön autóba, hiszen a hegyek között kanyargó szűk utak úgy élvezhetőek igazán. 

A Fogarasi-havasok a kárpáti hegységív leghosszabb alpesi jellegű vonulata. Itt található Románia 3 legmagasabb csúcsa is, amelyek meghaladják a 2500 méteres magasságot is. A hegyvonulat az Erdélyi medence felől a Transfogarasi úton közelíthető meg, amely összeköti a Fogarasi-havasok vonulatának két oldalát. Ezen út melett található 1235 m magasan a Balea-vízesés (a tótól 13-kmre) és turisztikai központ, valamint 2040 m-en a Balea-tó – amely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccsertava. A két pont között 3800 m hosszan drótkötélpálya működik egész évben, a síelők is ezt használják. 2042 m magasságig vezet fel, majd egy alagúton halad át a főgerinc alatt. Összesen 578 hídja és viaduktja, valamint 5 alagútja van. (Forrás)

Látnivalók:

  • Táji látványosságok a transzfogarasi
       úton haladva
  • Balea tó
  • Vidraru tó
  • Balea vízesés
  • Románia legmagasabb hegycsúcsai
       (Negoiu, Moldoveanu)

Hozzászólások