Ezekkel lekötheted gyermeked figyelmét

Programok a tavaszi szünetre

2015/03/31

Sok család kerül nehéz helyzetbe, amikor elkezdődik a tavaszi szünet: ilyenkor a szülőknek dolgozniuk kell, a gyerekek viszont ezerrel pörögnek. Szerencsére egyre több helyen szerveznek olyan szuper programokat, ahol a kicsik társaságban lehetnek, tanulhatnak és játszhatnak.

Húsvéti készülődés a Cserepesházban

Április 2-án, délelőtt igazi szünidei mulatság várja a kisgyerekeket a Zuglói Művelődési Házban, azaz a Cserepesházban. A program mi más is lehetne, mint a húsvéti készülődés, így lesz majd tojásfestés és díszítés, valamint húsvéti tojástartó, nyuszi formájú szívószál és kiskosár készítés. A készműves foglalkozások teljesen ingyenesek, a szervezők egyetlen kéréssel fordulnak a lurkókhoz: hozzanak magukkal annyi főtt tojást, amennyi szeretnének díszíteni.

Szünidős kalandozás a dzsungelben

A Kaland a dzsungelben kiállítás és óriástársasjáték a tavaszi szünetben, illetve a húsvéti ünnepek alatt meghosszabbított nyitva tartással, rengeteg érdekességgel, izgalmas játékkal és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat a Vajdahunyadvárban.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban megnyílt új, tavaszi kiállítás az áthatolhatatlan rengetegek, a trópusi esőerdők rejtélyes világába kalauzolja a látogatókat. A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy óriástársasjátékban találják magukat, ahol tudásukat és szemfülességüket is próbára téve egy mesebeli kaland részesei lehetnek.

11 kaland a dzsungelben
Óriástársasjátékban kalandozhatnak a gyerekek a Mezőgazdasági Múzeumban

A résztvevők egy Titokzatos Dzsungel kanyargó ösvényeit kutatva képzeletbeli léghajókkal emelkedhetnek a magasba, hogy egy letűnt, távoli birodalom elrabolt aranykincsének eredjenek a nyomába. A képzeletbeli utazáson lépésről lépésre kerülnek közelebb a titokhoz: megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben játékos fejtörőkkel, kérdésekkel tesztelhetik tudásuk.

Gyógyító tapsifülek

A tavasz beköszöntével színes nyulak lepik el pár napra az Arena Plaza földszintjét. Indul a jótékonysági Nyusziakció! Az I. sz. Gyermekklinika kis betegei gyógyulhatnak abból a támogatásból, amely a Magyarországi Kerekasztal Egyesület akcióján gyűlik össze 2015. április 2-4. között. Az adománygyűjtés helyszíne az Arena Plaza lesz, a támogatásokért cserébe plüss nyuszi jár majd.

Beteg gyermekek vizsgálatát, gyógyulását elősegítő berendezések megvásárlását támogató adománygyűjtés lesz április 2-4. között Budapesten, az Arena Plaza földszintjén. A tervek szerint, az összegyűlt felajánlásokból a szervező Magyarországi Kerekasztal Egyesület lélegeztetőt, csontfúrót, újraélesztő készüléket vásárol majd a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika sürgősségi osztályának. „Örömmel adtunk helyt a Nyusziakciónak, vásárlóink segítségével így még többet tehetünk a kisgyermekek gyorsabb gyógyulásáért” – mondta el Voith Kinga, az Arena Plaza marketing menedzsere.

image001
Beteg gyerekeken segítenek a nyuszik

Húsvéti vásár a Városháza parkban

A 2015. március 14 – április 6-ig tartó rendezvényen a tavaszi megújulás és a Húsvét ünnepi hangulatában, az ünnepkörhöz illeszkedően, a különböző magyar tájegységekhez kötődő iparművészek, kézművesek, kézműves élelmiszert készítők és vendéglátók várják zsűrizett portékáikkal a látogatókat.

Tavaszi szünet és húsvéti mesterségek napja a Katica Tanyán

A Katica tanya egész évben várja a kicsiket és nagyokat az izgalmas élményparkkal, kül- és beltéri játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, és kiváltképp igaz ez a szünidőre, amikor az egész nap csak a mókáról szól. A tavaszi szünetben is izgalmas programokat kínálnak a gyerekeknek, többek között népi mesterségek megismerésével, az egyedülálló, beltéri csúszdaparkkal vagy éppen az állatsimogatókkal. Természetesen a húsvéti készülődés sem maradhat el, és ahogy mindig, most is lesz tojásfestés, képeslapkészítés, de a kicsik megismerkedhetnek a húsvéti hagyományokkal is.

582315_481385088595357_1462677909_n
A Katica Tanya madártávlatból (Fotó: Facebook)

Guriga Kézműves Mesejátszóház

2 hetente szerda délutánonként interaktív mesével és kézműves játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat a Garay Centerben, ahol elkészíthetik az aktuális mese szereplőit vagy kellékeit. 2,5 – 5 éveseknek: 16.30 – 17.15 6 – 10 éveseknek: 17.30 – 18.15. A gyerekek megismerkedhetnek a festékekkel, színekkel és anyagokkal. Fejlődik kézügyességük, kreativitásuk és fantáziájuk. Célszerű festős váltóruhát hozni. A foglalkozás ingyenesen látogatható, de regisztráció szükséges.

Nyusziváró a Babilon Centerben

Munka van, de iskola / óvoda nincs? Sebaj, hiszen amíg a szülők a munkahelyen gürcölnek, addig a gyerekek kényelmesen kikapcsolódhatnak, játszhatnak és rengeteg új ismerettel gazdagodhatnak! Húsvéti tábor április 2. – 7. között 8 órától 16 óráig. Április 4– én szombaton pedig tojásfestés 11 és 14 óra között.

tojásfestés
Tojást festeni minden kisgyerek szeret!

Tavaszi-húsvéti napközis tábor

Tarka Barka Manófalva Játszóház. Foglalkozásaink során rengeteg érdekes dologgal találkozhatnak a gyerekek. Minden napot egy kis átmozgató tornával kezdünk. Húsvéti kézműveskedéssel készülünk. Beszélgetünk a Húsvétról, szokásokról. Az utolsó napot pedig egy kis bulival zárjuk. Mindezek mellett jó idő esetén a Városligetben bolondozunk! Étkezés: Napi háromszori étkezést biztosítunk. Tízóraira gyümölcsöt, uzsonnára pedig péksüteményt kínálunk

Lovastábor gyerekeknek a Dunakanyarban, a Szentendrei szigeten

Bodor Major lovas tábora szeretettel várja a lovagolni vágyó fiatalokat a tavaszi szünetben bentlakásos vagy napközis táborba. Gyere, lovagolj Te is az 50 hektáron elterülő lovas parkban, a Szentendrei-szigeten! A gyakorlati lovas oktatás mellett a gyerekek elméleti és lóápolási ismeretekre is szert tesznek és élvezhetik a major szórakoztató programjait is. Az 50 hektáron elterülő lovas komplexum természetes környezetben várja a gyermekeket a Szentendrei-szigeten. Gyere, lovagolj velünk Te is!

Családi programok Balatonfüreden

Balatonfüreden a kulturális intézményekben nagyon sok program várja a családokat gyermekeikkel együtt. Április 1-jén, szerdán máris a húsvété lesz a főszerep, és a nyuszis ünnep szellemében szerveznek kézműves foglalkozásokat. Másnap, árpilis 2-án népművészeti vásár, Húsvéti játszóház, helyi kézművesek részvételével ajándékkészítés, tojásgurítás, nyuszi-ugrás verseny a fűben, tojáskeresés, vetélkedő várja a családokat, akik a húsvéti népszokásokkal is megismerkedhetnek a Balatonfüred Néptáncegyüttes jóvoltából

Hozzászólások